22 January 2019
Festivalul Berii Artizanale

Dăncilă, întâlnire cu Netanyahu: Premierul israelian a salutat dezbaterea privind relocarea sediului

Filed under: Politic |

Premierul Viorica Dăncilă a discutat, miercuri, cu Benjamin Netanyahu, în cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează în Israel, despre relocarea ambasadei României la Ierusalim, premierul României precizând că omologul său israelian a salutat acest demers iniţiat de Guvernul României.

“Premierul israelian a salutat adoptarea de catre Guvernul Romaniei a cadrului de lansare a dezbaterii privind relocarea ambasadei Romaniei la Ierusalim”, se arată într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii Guvernului au susţinut, vineri, că memorandumul privind mutarea ambasadei României din Israel în Ierusalim a fost înaintat de MAE la categoria ”Documente confidenţiale” şi îşi va păstra caracterul până la o decizie finală.

”Caracterul documentului este stabilit de către iniţiator, potrivit legislaţiei şi normelor de tehnică legislativă. În cazul la care faceţi referire, Ministerul Afacerilor Externe a decis să înainteze Memorandumul spre dezbatere, în şedinţa de Guvern, la categoria ”Documente confidenţiale”. Decizia de clasificare a documentului în această categorie a fost luată din considerente de politică externă şi poziţionare a României, până la momentul finalizării procesului de consultare şi adoptare a deciziei finale”, se arată într-un răspuns al Guvernului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat joi seara că Guvernul a a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *