22 March 2019
Festivalul Berii Artizanale

Două ”pete” vor dispărea de pe fața Sătmarului. Una este Lacul Pescăruș

Filed under: Locale |

Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism din cadrul Primăriei Municipiului Satu Mare a avizat vineri, 20 aprilie, un proiect ce prevede finalizarea imobilului de 6 etaje din Piata nr.1, respectiv a unui proiect privind amenajarea în locul Lacului Pescăruș a unor terenuri  de sport, spații verzi și locuințe.

”Ne-am dat acordul pentru ca alte două ”pete” de pe fața orașului să dipară. Este vorba de clădirea în roșu cu 6 nivele din Piața nr.1, respectiv Lacul Pescăruș.  Comisia Tehnică a avizat un proiect ce prevede finalizarea clădirii din Piața nr.1, respectiv un proiect privind construcția în locul Lacului Pescăruș a unor terenuri de sport, spații verzi și locuințe”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Așa cum a mai afirmat și în alte rânduri, edilul orașului a reiterat faptul că Primăria Municipiului Satu Mare prin serviciile pe care le oferă trebuie să sprijine orice proiect privat care este în folosul orașului și a sătmărenilor!

”Am promis că vom curăța petele” care murdăreau fața orașului. Pe terenurile care alătdată erau pline de bălării, de pe Drumul Careiului și B-dul Henri Coandă au fost construite noile supermarket-uri Lidl, respectiv Kaufland. Pe alte două terenuri se construiește acum mall-ul NEPI, respectiv se află într-un stadiu avansat proiectul construcției unui magazin Altex, în imediata vecinătate a noului supermarket Kaufland”, a mai spus primarul Kereskényi Gábor.

Totodată, Comisia Tehnică și-a dat avizul și pentru proiectul ”Amenajarea unui terminal transjudețean- translocal, construirea unui depou pentru autobuze electrice/hibride, precum și a unei stații de încărcare”.

Proiectul ce va fi finanțat din fonduri europene având o valoare de 6,3 milioane de euro. Acesta prevede construcția pe str. Fabricii a unei autogări, a unui centru de comandă a traficului și a unei stații de alimentare pentru autobuzele electrice/hibrid care vor fi acțiziționate de Primăria Municipiului Satu Mare, tot din fonduri europene.

One Response to Două ”pete” vor dispărea de pe fața Sătmarului. Una este Lacul Pescăruș

  1. cea ce fac in oras ar putea sa faca acum 30 de ani si deja era orasul oras de lux,numai derbedei de talhari de la conducerea locala in frunte cu golani mafioti din guvern le au facut prapad toata tara sa vandut toata tara nui de mirare ca nu le respecta bogatia si nimic pentru ca haita asta de derbedei daci nu ei au creat tara asta ci au mostenit prin jafuri si prin invadare, nici odat na avut nimic si nici no sa aiba

    bil
    21 April 2018 at 06:20
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *