25 March 2019
Festivalul Berii Artizanale

FOTO. Reguli stricte pentru amenajarea teraselor sezoniere. Kereskenyi face ordine

Filed under: Locale,Top News |

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, pune ordine printre terasele din oraș, în special printre cele din Centrul Vechi al municipiului. Primăria a luat măsuri pentru ca toți comerciantii care desfășoară activitate stradală sau dețin terase să îndeplinească anumite condiții, măsuri care vor duce la un comerț stradal civilizat.

Astfel, primarul Kereskényi Gábor, alături de comisia de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Satu Mare, au verificat joi, 12 aprilie, documentațiile depuse de agenții economici care solicit amplasarea teraselor sezoniere.

Până în acest prezent, la biroul Control Comercial, Autorizații, Funcționare și Transport au fost depuse 49 de cereri, din care 39 de cereri au primit acordul primarului Kereskényi Gábor.

După verificarea documentațiilor, primarul a făcut o verificare în teren a teraselor din centrul municipiului Satu Mare, iar proprietarii ale căror teraselor nu respectă regulamentul au primit un termen de 7 zile pentru a se conforma.

“Terasele sezoniere fac parte din peisajului urban a fiecărui oraș și au ocupat rapid mare parte din domeniul public, mai ales după ce a fost interzis fumatul în interiorul localurilor. În ultimii ani însă și în municipiul Satu Mare, diversitatea formelor, dimensiunilor și culorilor ce caracterizează aceste terase a devenit deranjantă, încât peisajul pare a fi scăpat de sub control. Am acordat aviz favorabil pentru amplasarea acelor terase care respect aliniamentul impus de noi, a celor care sunt recondiționate sau igienizate, a celor care nu îngrădesc circulația pietonilor și care nu afectează siguranța imobilelor învecinate”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea teraselor stabileşte o serie de reguli privind activităţile de alimentaţie publică desfăşurate, suprafeţele teraselor, tipul de mobilier, siguranţa cetăţenilor şi obligaţia agenţilor economici de a asigura condiţiile privind stabilitatea şi siguranţa imobilelor în dreptul cărora se amenajează terasele.

“Din păcate, unii agenți economici nu se limitează la o terasă, ci construiesc adevărate anexe, cu pereți, acoperiș, lucru pe care nu îl aprobăm. Trebuie să facem ordine și în acest domeniu de activitate, iar agenții economici care nu respectă regulamentul vor rămâne fără terase! ”, a precizat primarul Kereskényi Gábor.

Pentru a obţine avizul de amplasare a teraselor sezoniere, agenţii economici trebuie să depună mai multe documente care să conţină în mod obligatoriu autorizaţia de funcţionare emisă de Primăria Municipiului Satu Mare.

One Response to FOTO. Reguli stricte pentru amenajarea teraselor sezoniere. Kereskenyi face ordine

  1. In sfirsit. De la fostul Prim secretar Dit (inainte de '89), Satu Mare are primar nu hot! Hai satmarenilor, RECUNOASTETI ! Succes D-le Primar si inca TREI mandate!

    Yoska
    13 April 2018 at 07:09
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *