21 February 2019
Festivalul Berii Artizanale

ALERTĂ MAXIMĂ. Un virus mortal bântuie în județ. Autoritățile, pe jar

Filed under: Locale,Top News |

Trei noi cazuri de Pestă Porcină Africană au fost depistate, în această săpptămână în județul Satu Mare. Este vorba despre un mistreț la Cehal și alți doi mistreți în zona Săcășeni.

Directorul Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, Nicolae Dumuța, a declarat pentru Gazeta de Nord Vest, că pe lângă cei tre mistreți declarați pozitivi, au mai fost găsiți morți și alți cinci mistreți, dar la c are nu a fost confirmată Pesta Porcină Africană. Este vorba de doi mistreți la Săcășeni, și câte unul la Viile Satu Mare, Peleș și Berveni.

În această situație, autoritățile sanitar veterinare sătmărene au luat decizii drastice de a împiedica răspindirea acestui virus mortal în județ. Astfel, pe lângă faptul că târgurile rămân în continuare închise și este interzisă mișcarea porcinelor în județ, s-a mai decis interzicerea vânătorii pe între județul Satu Mare până la noi ordine. Totodată, mai este interzisă hrpnirea mistreților și vor fi organizate patrulări în toate fondurile de vânătoare în vederea găsirii eventualele cadavre de animale.

Până în prezent, în județul Satu Mare au fost declarați pozitiv la Pestă Porcină Africană zece cazuri din care șase la porci domestici (două la Balta Blondă, trei la Micula, și un caz la Bercu Nou) și patru cazuri la mistreți (cele două de la Săcășeni, cel de mla Cehal și unul la Noroieni).

One Response to ALERTĂ MAXIMĂ. Un virus mortal bântuie în județ. Autoritățile, pe jar

  1. Starpiti pe Domuta de la conducerea DSVSA si ati starpit si pestaEl e pesta de care se bucura procesatorii de carne

    adi
    29 June 2018 at 09:29
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *