24 January 2019
Festivalul Berii Artizanale

FOTOPLANURI. Centru Vechi, reabilitat și redat pietonilor. Circulația auto, interzisă

Filed under: Locale,Top News,Uncategorized |

Primăria municipiului Satu Mare are în vedere reabilitarea totală a Centrului Vechi, lucrări care, cel mai probabil, vor începe în primăvara anului viitor. În acest context, zona din jurul Parcului Central (Libertății) va fi închisă circulației auto iar zona va fi redată pietonilor și bicicliștilor. 

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că valoarea totală a proiectului este de 4 milioane de euro, finanțarea fiind asigurată prin Agenția de Dezvoltare Regională Nord Vest.

Astfel, după implementarea proiectelor și creearea unei infrastructuri velo, cât și reamenajarea Parcului Central, Piața Libertății va deveni un punct de interes major al municipiului, atât pentru cetățeni, cât și pentru turiști.

Proiectul propune 4 zone de interes în jurul Parcului Central:

 1. Zona pietonală
 2. b. Zonă pentru terase și diverse activități comerciale
 3. Pista de biciclete
 4. Partea carosabilă (circulația va fi permisă autovehiculelor pentru transportul public în comun, aprovizionarea, ambulanță, etc. )

În urma reabilitării zonei Centrului Vechi, zona de spațiu verde va crește cu peste o mie de metri pătrați, iar circulația auto va fi interzisă, cu excepția autobuzelor și a autovehiculelor de intervenție (poliție, pompieri, jandarmi etc.). Circulația va fi permisă doar dinspre strada Decebal spre strada Cuza Vodă.

Edilul șef sătmărean a precizat că înainte de a se lua această decizie s-a efectuat un studiu de trafic, astfel încât traficul rutier să fie redirecționat eficient.

De asemenea, în cadrul aceluași proiect se propune revitalizare completă a Parcului Central prin mai multe lucrări de intervenție precum: lucrări de infrastructură, modernizarea fântânii arteziene, diversificarea zonelor de spațiu verde, amplasarea de mobilier urban, iluminat ornamental, refacerea sistemului de canalizare, canalizații subterane pentru instalațiile noi cât și pentru rețelele de telefonie, cablu existente, amenajarea zonelor de ședere, etc.

Proiectul va fi depus spre aprobare în luna iulie, și dacă toate merg bine, în primăvara anului viitor vor începe și lucrările de execuție. Fiind vorba despre o lucrare complexă, perioada de execuție va fi între 12 și 24 de luni.

 

4 Responses to FOTOPLANURI. Centru Vechi, reabilitat și redat pietonilor. Circulația auto, interzisă

 1. Se apropie cu pasi repezi 2020…e nevoie de promisiuni, ca…de realizari, mai la sfantu'asteapta

  ciprian
  12 June 2018 at 10:07
  Reply

 2. Asa a fost visat si podul al 3-a peste somes in veci nu sa construit Coica a rezolvat ceva in orasul asta de putregai nici inainte nici dupa nu sa rezolvat nimic bozgori astia, e o putoare in lepra asta de oras

  bil
  12 June 2018 at 21:56
  Reply

 3. Wow. It actually looks quite good.

  mona
  4 July 2018 at 11:02
  Reply

 4. Cine se va plimba prin zona pietonala?Tara arde si baba se piaptana.Trafic intens pe strazile adiacente..Plus ,centrul vechi cu ce va fi pavat?cu dale moderne? Kitsch satmarean.Pavajul trebuie sa respecte arhitectura veche a orasului.Ocupati-va de realizarea celui de al 3 lea pod,de atragerea de investitori,crearea de evenimente care sa aduca turisti ,ca malluri si supermarketuri a ti aprobat.Scurgerea intensa de venituri din buzunarele satmarenilor e asigurata…Unde i binele satmarenilor?unde ii prosperitatea?

  Mihai
  4 August 2018 at 08:20
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *