More

    OFICIAL! Satu Mare este în Cartea Recordurilor. Cine a făcut anunțul

    Județul Satu Mare a intrat oficial în Cartea Recordurilor după ce s-a reușit realizarea celui mai lung panou de PET-uri realizat la nivel național. Județul va primi oficial distincția în cadrul unui moment festiv ce va avea loc săptămâna viitoare.

    Anunțul despre Cartea Recordurilor a fost făpcut astăzi, în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural, de către directorul Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare, Elisabeta Bekessy. Aceasta a adăugat că festivitatea de premiere va avea loc săptămâna viitoare la Casa Meșteșugarilor.

    Mega-panoul format din alte 48 de panouri cu imagini din povești populare formate din capace de PET-uri, a fost realizat de copiii a peste 90 de instituții de învățământ din județ. Cu acest mega-panou uriaș, județul Satu Mare s-a înscris în cursa pentru Cartea Recordurilor. Acest panou a fost realizat în cadrul programului de educație ecologică ”Milioane de capace – milioane de zâmbete”, lansat în urmă cu circa 6 luni de APM Satu Mare și prezentat pe stadionul Olimpia-Daniel Prodan în data de 9 iunie, de Ziua Mondială a Mediului.

    Potrivit directorului Agenţiei pentru Protecţia Mediului Satu Mare, Elisabeta Bekessy, principalul organizator al acţiunii “Milioane de capace, milioane de zâmbete”, mega-panoul de Cartea Recordurilor este compus din 2.127.540 bucăţi de capace de PET-uri, care cântăresc 4,5 tone. Pentru relizarea acestui mega-panou s-a reușit mobilizarea a peste 20.000 de elevi, preşcolari, împreună cu ei părinţii, prietenii, apropiați.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE