21 February 2019
Festivalul Berii Artizanale

ATENȚIE! Cod ROȘU în Vama Petea. Se stă cu orele la coadă

Filed under: Locale,Top News |

În această perioadă, Vama Patea este extrem de aglomerată, atât pe nesnul de intrare, dar mai ales pe sensul de ieșire din țară.

Dacă pe sensul de intrare în țară sunt deschise trei artere, iar timpul de așteptare este de circa 30 de minute, pe sensul de ieșire din țară sunt deschise toate cele șase artere, iar timpul oficial de așteptare este de 90 de minute, dar neoficial se stă la coadă mai bine de două ore.

Purtătorul de cuvânt al POliției de Frontieră, Radu Lungu, a declarat pentru Gazseta de Nord Vest că acest că acest lucru se datorează faptului că foarte mulți cetățeni din această zonă aleg să-și petreacă concediile în străinătate și de aceea trafiocul este mai aglomerat în Petea.

Interesant este faptul că doar în Vama Petea se stă atât de mult la coadă, în celalate vămi de pe frontiera de vest a țării timpii de așteptare sunt normali. Toți românii care își petrec vacanțele în străinătate ies pe la Petea?

În aceste condiții se recomandă puntele de frontieră Urziceni, Valea lui Mihai sau chiar Borș, unde valorile de trafic și timpii de așteptare sunt în limitele normalului. 

De asemenea, potrivit stratisticii de anul trecut, se așteaptă ca aglomerația să crească și mai mult la Petea. Anul trecut a fost cel mjai tranzitat punct în perioada estivală.

Astfel, anul trecut, în perioada estivală 01.06.2017 – 31.08.2017, au trecut frontiera României aproximativ 2.400.000 persoane, din care aproximativ  1.700.000 cetățeni UE şi 700.000 cetățeni non UE şi peste 800.000 milioane mijloace de transport.

Potrivit informațiilor furnizate pentru Gazeta de Nord Vest de Radu Lungu, cel mai tranzitat punct de trecere au fost PTF Petea prin care au tranzitat, în perioada sus menționată, aproximativ 1.100.000 de persoane și 365.000 mijloace de transport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *