24 March 2019
Festivalul Berii Artizanale

ÎN SFÂRȘIT! Pasarelele din Centrul Nou, reabilitate. Consilierii și-au dat girul

Filed under: Locale |

Pasarelele pietonale care leagă Centrul Nou de digul Someșului peste Bulevardul Transilvania vor fi, în sfârșit, reabilitate, în contextul în care viitorul pod pietonal de peste râul Someș înspre NEPI va începe chiar de aici.

În ședința de ieri a Consiliului Local Satu Mare a fost aprobat și proiectrul de hotărâre privind aprobarea D.A.L.I. şi a indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investiţie: „Modernizare pasaje pietonale care fac legătura între Centrul Nou și digul de pe malul drept al râului Someș din municipiul Satu Mare”. Investiţia care face obiectul acestei D.A.L.I are ca obiectiv general „Modernizarea pasajelor pietonale care fac legătura între Centrul Nou și digul de pe malul drept al râului Someș din municipiul Satu Mare”.

Obiectivul urmărit prin realizarea acestei investiţii este asigurarea continuitatii si modernizarea infrastructurii rutiere, eliminarea factorilor de poluare, risc asupra sigurante si sanatatii populatiei şi creşterea gradului de confort pe plan local, precum și asigurarea continuității viitoarelor piste de bicicliști din centrul nou și de pe digurile râului Someș respectiv cu cea de pe drumul careiului prin intermediul viitoarei pasarele pioetonale peste râul Someș.

Funcționalitatea principală a acestor pasarele este preluarea și asigurarea accesului pietonal și velo din Centrul nou al municipiului Satu Mare pe digul de pe malul drept al râului Someș respectiv traversarea râului Someș atât pietonal cât și velo pe viitoarea pasarele pietonală peste râul Someș.

Necesitatea realizarii acestei investitii este datorata si faptului ca primaria municipiului Satu Mare doreste promovarea unor strategii cu emisii scazute de dioxid de carbon in municipiu, inclusiv promovarea mobilitatii urbane multimodale durabile, prin investitii bazate pe Planul de mobilitate urbana durabila al municipiului Satu Mare, care au impact semnificativ la cresterea calitatii vietii cetatenilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *