24 April 2019
Festivalul Berii Artizanale

Trei sătmăreni la Europeanul U 18 de la Riga

Filed under: Sport |

De azi și până pe 29 august la Riga, în capital Letoniei, are loc Campionatul European de şah dedicat sportivilor sub 18 ani. Din delegația României fac parte și trei șahiști sătmăreni.

Darius Torok-Brânduşan de la CS Voinţa Satu Mare s-a calificat aici după ce a devenit campion naţional la şah clasic, la categoria 8 ani. La categoria lui de vârstă sunt înscrişi 76 de şahişti. Darius este pregătit la clubul Voinţa de maestrul FIDE Ciprian-Sorin Muntean.

Alin Angheluş de la LPS Satu Mare merge la Riga după medalia de argint pe care a luat-o în luna aprilie la Campionatul Naţional individual. Intră în concurs la U16, o categorie de vârstă care cuprinde 113 şahişti din toată Europa. Alin este pregătit de profesorul Cătălin Ardelean.

Deşi nu a împlinit 11 ani, Ştefania Sălăjan, tot de la LPS Satu Mare, va intra în concurs la U12, acolo unde s-au înscris 82 de participante de pe “bătrânul continent”. Ştefania a obţinut dreptul de a participa la acest European după bronzul cucerit la C.N. din luna aprilie. Ea a început şahul la CS Unio alături de Zoltan Pall, pentru ca mai apoi să fie pregătită de Ludovic Lazăr şi Cătălin Ardelean.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *