24 April 2019
Festivalul Berii Artizanale

DECIZIE drastică a Primăriei Satu Mare. Ce este interzis în oraș

Filed under: Locale,Top News |

Conducerea Primăriei municipiului Satu Mare a luat, astpzi, o decizie fermă privind interzicerea comercializarii stradale a unor produse precum flori, castane, jerbe și alte produse care au caracter sezonier. Solicitările comercianților ambulanți au fost respinse.

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a subliniat azi în cadrul ședinței privind ocuparea domeniului public că sunt necesare măsuri mai drastice privind vânzarea produselor sezoniere la marginile străzilor, în colțurile intersecțiilor sau pe trotuarele din zona centrală.

În acest sens, comisia a respins solicitările comercianților ambulanți de a vinde flori, castane, jerbe și alte produse care au caracter sezonier, pe motiv că tarabele improvizate sunt inestetice, se face mizerie în jur, iar imaginea creată nu este una care să facă cinste unui municipiu reședință de județ.

“Consider că acești comercianți își pot desfășura activitatea sezonieră în piețe sau în apropierea piețelor, unde pot amenaja un stand chiar și pe o perioadă mai scurtă de timp. Nu ne dorim să mai vedem la fiecare colț de stradă tot felul de cutii, găleți, grătare cu castane, ca și cum am fi într-un iarmaroac”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

3 Responses to DECIZIE drastică a Primăriei Satu Mare. Ce este interzis în oraș

 1. Cred ca primaria ar trebui sa interzica si vanzarea de KURTOS KALACS…peste tot sunt mirosuri, care mai de care, imaginea nefiind tocmai una buna pentru oras

  ciprian
  11 September 2018 at 16:44
  Reply

 2. Interzicerea este o masura absurda, specifica celor care nu au alte solutii, desi acestea exista. Chiar crezi ca vei putea opri un obicei, o traditie, ceva dorit de satmareni ? Te-ai consultat cu satmarenii privind decizia ta ? Sua nu are nici o importanta. Vedem la vot. Nu uita ca urmeaza activitatile sezoniere ,, craciunul, martisorul '' si altele.

  Dorel
  11 September 2018 at 18:54
  Reply

 3. Ce este asa drastic ? Adica nu poti sa vinzi castane, dar poti vinde cozonaci secuiesti, langose, placinte, produse specifice barurilor fara sa fii racordat la rele de apa, gaz , canalizare, electricitate ! Ani de zile o femeie a vandut placinte in centrul nou placinte pregatite intre doua fumuri de tigara fara sa aiba cu ce sa se spele pe maini ! Asa ceva mai functioneaza in Satu Mare si nimeni nu face nimic.

  satmareanul
  16 September 2018 at 13:02
  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *