More

    FOTOGALERIE. Incendiu de amploare în județ. Pădure în PERICOL

    Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Someş” Satu Mare a fost solicitat în cursul zilei de ieri, în jurul orei 16:30, să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată izbucnit pe o pășune din localitatea Prilog Vii.

    Spre locul indicat s-au deplasat pompierii din cadrul Secției de Pompieri Negrești Oaș cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă și voluntari din cadrul S.V.S.U. Orașu Nou. Intervenția a fost îngreunată, pe de o parte, de faptul că drumul îngust și accidentat nu a permis accesul autospecialei, pompierii fiind nevoiți să se deplaseze cu autoturisme ale localnicilor până la locul evenimentului, iar pe de altă parte, din cauza faptului că focul era extins pe o suprafață foarte mare.

    Incendiul a fost localizat și lichidat după aproximativ trei ore de intervenție prin folosirea unor procedee mecanice de stingere (târnuri, lopeți, bătătoare), forțele de intervenție reușind împiedicarea extinderii flăcărilor la pădurea aflată în apropiere.

    Au ars 20 de hectare de vegetație uscată, mărăciniș și lăstăriș, cauza probabilă a incendiului fiind o ţigară aruncată la întâmplare de către o persoană necunoscută.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE