20 June 2019
Festivalul Berii Artizanale

BOMBĂ! Se reia Referendumul? Un deputat PSD susţine REPETAREA

Filed under: Locale,Top News |


Deputatul PSD Elvira Şarapatin a declarat, luni, la Parlament, că din punctul său de vedere referendumul pentru familie s-ar putea repeta odată cu alegerile europarlamentare din anul 2019.

„Din punctul meu de vedere, acest referendum se poate repeta şi ar fi în ordine. Da, aş susţine să se repete acest referendum odată cu europarlamentarele”, a declarat, luni, la Parlament, deputatul PSD Elvira Şarapatin.

Deputatul social-democrat a spus că i se pare „de neînţeles” rezultatul înregistrat la referendum şi că PSD poartă o parte din vină.

„E de neînţeles oarecum. Nu îmi explic acest fenomen. Publicitatea agresivă făcută de cei de la USR şi mai mulţi să ştiţi că a prins în rândul populaţiei. Şi noi suntem vinovaţi, ceilalţi, nu a fost destul de bine…noi nu prea am făcut multă campanie de informare. Păi de ce? Pentru că, din punct de vedere politic, ni s-a interzis aşa ceva. Nu ni s-a interzis, m-am exprimat eu greşit, dar nu trebuia să ne asumăm politic şi atunci timpul nostru, al parlamentarilor, a fost foarte scurt pentru aşa ceva, eu personal am fost şi am informat atât cât mi-a permis timpul (…) Trebuia să ne asumăm nu politic, dar să ne asumăm o campanie foarte puternică de informare şi noi membrii de partid”, a declarat Şarapatin.

Acesta a menţionat că românii care nu au mers să voteze îşi vor da seama că au greşit.

„Cred că populaţia o să îşi dea seama de greşeala pe care au făcut-o cei care nu au fost la referendum. S-au exprimat în lipsa bunei informări sau a unei informări foarte agresive”, a spus Şarapatin.

Deputatul PSD a menţionat că „mulţi primari au stat acasă, mulţi primari nu au mers în teritoriu”.

Referendumul nu a atins pragul pentru validare, conform legii, de 30% dintre cei aflaţi pe listele electorale permanente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *