20 June 2019
Festivalul Berii Artizanale

Ziua Internaţională „Fără Maşini” în Ariile Protejate „Râul Tur”

Filed under: Locale |


Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare, vă invită cu drag la Ziua Internaţională Fără Maşini în Ariile Protejate Râul Tur.

Evenimentul are scopul de a populariza metodele de circulație prietenoase mediului şi promovarea valorilor naturale ale Ariilor Protejate Râul Tur. Evenimentul constă din defilarea bicicliştilor și o excursie în Ariile Protejate Râul Tur, în data de 13 10 2018.

Defilarea va porni din centrul oraşului Satu Mare, trecând prin Pădurea Noroieni, Micula, malul Turului și va poposi pe pajiștea de lângă pădurea din Agriș. Aici participanţii vor avea posibilitatea de a participa la activități distractive și educative și vor putea servi din gulașul oferit de organizatori.

În 2018 evenimentul face parte din evenimentul național Săptămâna Ariilor Protejate – De vorbă cu natura, care se desfășoară în 18 județe (Mehedinti, Ilfov, Satu Mare, Cluj, Covasna, Suceava, Brașov, Alba, Vrancea, Arad, Dâmbovița, Vrancea, Neamț, Gorj, Bihor, Hunedoara, Caraș-Severin) în parteneriat cu 27 de administrator de arii protejate.

Program:
− 9.00: întâlnirea participanţilor în Piaţa Libertăţii, în parcarea din faţa Catedralei Romano-Catolice
− 9.15: pornirea defilării
− 12.00-12.30: sosirea la locul de popas din Agriș
− 12.30- 16.00:
– Concurs de îndemânare ciclistă pentru copii
– Jocuri educative și ecologice pentru copii
– Demonstrație de Trial pe biciciletă
– Servirea gulașului
− 16.00: plecare spre Satu Mare prin Pădurea Noroieni
− 17.00 (aproximativ): sosire în Satu Mare

”Vă aşteptăm cu drag, în data de 13 octombrie, la ora 9.00 în parcarea din faţa Catedralei Romano-Catolice din centrul orașului Satu Mare!”, este mesajul organizatorilor adresat sătmărenilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *