More

    SPERANȚĂ. Aeroportul Satu Mare se dezvoltă. Traficul de pasageri și număr de curse, în creștere

    Traficul de pasageri de pe Aeroportul Internațional Satu Mare a crescut semnificativ în acest an, potrivit unei informări făcute de instituția subordonată Consiliului Județean. Acest lucru se datorează atât creșterii frecvenției numărului de curse internaționale, cât și a celor interne. Toate acestea au fost posibile datorită fostei conduceri a aeroportului sătmărean. 

    Grad de încărcare de 92,4% spre Londra

    ”Luna octombrie a acestui an a adus trei surprize frumoase la Aeroportul Satu Mare: suplimentarea zborurilor de la și spre Londra, o creștere semnificativă a traficului intern, spre București și o creștere spectaculoasă a traficului în comparație cu luna octombrie a anului trecut”, se arată în informarea Aeroportului Internațional Satu Mare.

    Compania Wizz Air a crescut frecvențele de zbor spre Londra Luton, de la 2 la 3 curse săptămînale, iar acestea sunt operate în zilele de marți, joi și sâmbătă. Mai mult chiar, compania aeriană deja a anunțat tot în această lună că din martie 2019 va suplimenta la 4 frecvențe săptămânale zborurile spre capitala britanică. În această lună gradul de încărcare a fost de 92,4%, față de 86,82% în octombrie 2017.

    Creștere de 40% pe intern

    Creșterea semnificativă este pe segmentul intern, respectiv de cu 39,81% mai mult față de aceeași lună a anului 2017.

    În total, traficul de pasageri a crescut cu 22,66% în raport cu octombrie 2017. În perioada ianuarie – octombrie 2018, față de aceeași perioadă a anului 2017, creșterea traficului se ridică la 17,87%.

    Meritele sunt ale fostei conduceri

    Meritele pentru această creștere semnificativă a traficului de calători pe Aeroportul Internațional Satu Mare le are fost conducere a acestei instituții în funte cu fostul director, Nicolae Fechete.

    Toate aceste curse, indiferent că vorbim de cele interne sau de cele externe, au fost negociate pe vremea când destinele Aeroportului erau conduse de Nicolae Fechete, bineînțeles, cu sprijinul larg al actualei dar și a fostei conduceri a Consiliului Județean Satu Mare.

    Atunci au fost negociate și toate cursele spre Londra, inclusiv creșterea frecvenției acestora, cât și cursele spre Litoral din această vară cu un grad de ocupare aproape 90%.

    Să nu mai punem la socoteală și faptul că modernizarea Aeroportului Satu Mare s-a făcut tot pe vremea când Fechete era director, lucrările de aici fiind finalizate cu aproape trei ani mai devreme decât cele efectuate la Aeroportul din Baia Mare, deși lucrările au început cam în acelațși timp.

    Rămâne de văzut ce soartă va avea Aeroportul Satu Mare de acum înainte. Sperăm că nu soarta pe care a avut până nu demult Aeroportul din Baia Mare.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE