More

    Trei turnee într-o zi organizate de Atletik Satu Mare

    Dacă e sâmbătă, este handbal, vorbim despre handbal – ,,Cu pași spre handbal“. Acesta a fost mesajul inimoșilor oameni de sport de la Atletik Satu Mare.

    C. S. Atletik Satu Mare a organizat, într-o singură zi, trei turnee de handbal la diferite categorii de vârstă.
    La sala de sport a Școlii Gimnaziale Avram Iancu, s – au confruntat fetele de 11 – 12 ani, iar la final, clasamentul a arătat astfel: 1. Sc. Gim. Turulung 2. C. S. Atletik Satu Mare 3. Sc. Gim. Valea lui Mihai 4. V. S. E. Fehergyarmat 5. C. S. Atletik Satu Mare 6. H. C. Vali Motogna Zalău.


    S-au acordat cupe, medalii și diplome echipelor participante.
    La sala de sport a Liceului Tehnologic Unio – Traian Vuia Satu Mare, s-au desfășurat două turnee, atât pentru fete, cât și pentru băieți, 8 – 10 ani.
    La fete au participat șase echipe ( HC Vali Motogna Zalău, Sc. Gim. Turulung, C. S. Atletik Satu Mare I și II, AS Olimpus Negrești Oas, CS Extrem Baia Mare), iar la băieți au concurat cinci echipe ( CS ADEP I și II, Academia Minaur Baia Mare, CS Extrem Baia Mare, LPS Oradea).

    La final, toate echipele au ocupat locul I și au fost premiate cu diplome pentru fiecare jucător în parte. Acest turneu de handbal s-a desfășurat nu numai pe teren, ci și prin participarea fiecărui sportiv la tombola organizată cu această ocazie.

    Fiecare participant, care a adus 1 kg de alimente, a primit câte un bilet pentru tombolă. Premiile puse la dispoziție au fost – tricouri de la echipa națională feminină, HC Brăila, precum și un tricou al fostei componente a naționalei, Carmen Amariei.
    S-au strâns în jur de 400 kg de alimente ( ulei, zahăr, făină, orez, macaroane, conserve, dulciuri), alimente care vor ajunge la cât mai multe familii nevoiașe.
    ”Mulțumim pe această cale tuturor celor care s-au implicat în acest proiect și dorim să organizăm o altă acțiune de acest gen, în imediata perioadă a începutului de an. Mulțumiri speciale pentru FRH, DJST Satu Mare, Carmen Amariei, Ildikó Kerekes Barbu și Cristian Preda”, ne-a transmis Kibedi Albert, organizatorul acțiunii.

    Sătmărence la un trial pentru Naționala
    de cadete
    Munca excelentă depusă la Atletik în ultimii ani începe să dea roade nu doar ca rezultate la club, ci și ca imagine pentru handbalul feminin sătmărean. Astfel, jucătoarele Kibedi Sarah, Birou Ruana, Gridjac Anamaria și Pop Denisa au fost convocate la un trial pentru formarea lotului național de cadete a României.
    Iar două dintre componentele echipei de handbal C. S. Atletik Satu Mare au făcut pasul către Centrul Național de Excelență de la Baia Mare. În urma trialului organizat la sfârșit de săptămână, pi-votul Kibedi Sarah și portarul Birou Ruana au reușit să impresioneze oamenii de sport, care se vor ocupa de frâiele Centrului Național de Excelență . Fetele sunt născute în 2004 și au dat dovadă de multă ambiție, seriozitate, dârzenie la antrenamentele și la jocurile desfășurate la nivelul junioarelor III.
    Remarcăm faptul că Birou Ruana a fost transferată, la începutul anului competițional 2018 – 2019, de la A.S. Unirea ’08 Tășnad. Jucătoarele se vor antrena toată săptămâna la C. N. E. și la jocuri vor participa în continuare la clubul sătmărean. Este un nou început și sperăm ca și alte jucătoare din cadrul clubului să ajungă să evolueze la echipe de top din țară sau din străinătate.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE