20 June 2019
Festivalul Berii Artizanale

A mai trecut un an… La mulți ani!

Filed under: Editorial |

La trecerea dintre ani, mulți dintre noi își fac un fel de bilanț al realizărilor, dar și al erorilor, care s-au derulat în familie sau în domeniul profesiei. Se spune că un om deștept învață din greșelile altora, dar de multe ori viața este imprevizibilă și nu ne luăm măsuri suficiente prin intermediul unei documentări riguroase, înainte de a lua decizii eficiente. Oricum, proiectele pentru Noul An ne mobilizează personalitatea și ne conferă un fel de siguranță, o mai multă încredere în viitor. Este valabilă zicala conform căreia trebuie să înțelegem că a fi mereu prezent în imediata realitate este una din condițiile esențiale ale succesului : ”Totul este sub control ?!”.

Important este faptul că noi, românii, suntem optimiști, știm să ne petrecem Revelionul dincolo de orice fel de prejudecăți, iar pretențiile de multe ori sunt modeste. Este o mare bucurie pentru familiile din comunitățile noastre să organizeze o masă festivă de Revelion, acasă la un prieten, care poartă numele de Vasile, de ziua onomastică, sau la nași sau afini. Românii mai înstăriți din punct de vedere financiar aleg marile restaurante sau pensiunile din zona montană pentru a petrece cu multă veselie în acele ore premergătoare noului an 2019.

Politicienii sunt monitorizați de către jurnaliștii români, iar unii dintre ei se bucură de o discreție înțeleaptă, deoarece aleg locații retrase, departe de ochii lumii, pentru a-și petrece în tihnă Revelionul. Poate o mediatizare accentuată a abundenței și luxul în care unii își petrec trecerea dintre ani atrage antipatia și invidia românilor cu venituri modeste. Facebookul a devenit un fel de bază de date, unde mulți români postează până și cele mai intime trăiri din viața de familie sau de la diverse petreceri. E bine sau nu, viața merge înainte, iar informațiile sub formă de fotografii sau filmulețe circulă pe internet cu o rapiditate incredibilă. Unii frizează ridicolul, iar alteori snobismul ambiționează pe foarte mulți utilizatori. Adevăratele valori se diluează în multitudinea de postări, unele haioase, iar altele lipsite de consistența unei valori autentice. Cu siguranță vom avea parte de foarte multe postări, de o adevărată avalanșă de fotografii și filmulețe surprinse în timpul petrecerii de Revelion. A devenit un fel de mândrie să te afișezi pe internet, iar pentru unii ieșirea din anonimat este ca un fel de elixir, care creează un extaz aparte în mințile celor care se postează pe Internet. La mulți ani, tuturor cititorilor ziarului Gazeta de Nord-Vest, multă bucurie, fericire și petrecere de pomină în noaptea de Revelion!

Dumitru Ţimerman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *