More

    Anul începe cu vești foarte bune pentru români!

    De la 1 ianuarie, salariul minim pe economie a crescut de la 1.900 de lei la 2080 de lei brut. Pentru cei care au facultate și cel puțin 1 an de vechime în muncă într-un domeniu în care este nevoie de studii superioare, salariul minim brut va fi 2350 lei lunar. De asemenea, tot de la 1 ianuarie, salariul minim brut în domeniul construcțiilor a crescut la 3.000 de lei, este anunțul făcut de deputatul sătmărean, Ioana Bran.
    Mult contestata „taxă pe lăcomie” nu a produs niciun dezastru. Dimpotrivă. Indicele ROBOR a scăzut, iar ratele la credite scad. Bursa de Valori București a deschis prima ședință a anului în creștere.

    ”Sper să vă bucure aceste vești și să vă facă mai optimiști! Suntem pe un drum bun, confirmat și de proiectul de buget pentru 2019, care este construit pe o valoare a Produsului Intern Brut de peste 1.000 de miliarde lei. Este cel mai mare PIB din istoria României!”,m a mai spus Ioana Bran.

    De asemenea, deputatul sătmărean a mai arătat că este un record de proiecte în prima săptămână de la lansarea Start-Up Nation: tinerii antreprenori au depus până acum 10.500 de proiecte de afaceri! Aplicația a fost lansată la 27 decembrie și se va închide la 12 februarie, orele 20.00. Anul trecut, până la finalul programului, au fost depuse 19.200 de proiecte.

    Programul național Start-Up Nation stimulează înființarea de noi IMM-uri, sprijinind tinerii antreprenori prin acordarea unei finanțări nerambursabile de până la 200.000 lei pe proiect.

     

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE