19 July 2019
Festivalul Berii Artizanale

Franța a luat tot!

Filed under: Sport |

Dacă acum patru ani la Satu Mare s-a vorbit japoneza la festivitatea de premiere a Memorialului Ecaterina Stahl, anul acesta franceza a fost în top.

Venită în premieră la Cupa Satu Mare, echipa de cadete a Franței a impresionat și a reușit să plece acasă cu ambele trofee puse în joc.
Sâmbătă, la individual, Venissia Thepaut a trecut în finală de campioana de anul trecut, Alina Poloziuk (Ucraina), scor 15-12. Pe locul trei s-au clasat Lisa Lezinska (Franța) și Mariya Zisareva (Ucraina).Trebuie spus că, în semifinale, Thepaut și-a învins colega de lot, pe Lezinska, 15-4, iar ucrainencele s-au duelat între ele, Poloziuk câștigând clar, 15-2.
Cu aceste rezultate la individual, Franța și Ucraina porneau favorite și la echipe, iar România spera și ea la un loc pe podium. Româncele au mers excelent până în finală, unde, din păcate, au cedat fără drept de apel.
Echipa României, cu stelista Karina Vasile în componență – alături de Emilia Corbu, Andreea Dincă și sătmăreanca Teodora Șofran – s-a clasat pe locul 2. Rezultatele echipei pregătite de către Florin Gheorghe au fost: tabloul de 32 – liber; tabloul de 16 – 45-18 cu România 5; tabloul de 8 – 45-42 cu Suedia; semifinale – 45-34 cu Ucraina 4; finala – 32-44 cu Franța.
În finala mică, Ucraina a învins Ucraina 4.
”Ne bucurăm că am avut o competiție de ținută și de reală calitate la sala Csipler. Sătmărencele noastre au prins încredere și experiență, iar spre bucuria noastră Teodora Șofran va merge cu lotul național la Europenele de cadete. Felicitări Franței și mulțumiri participanților. Ne revedem la anul!”, a transmis Dan Șuta, antrenorul de la CS Satu Mare, care se implică trup și suflet în fiecare an la organizarea acestei competiții.
Franța- MARCAILLOU Victoire, LEZINSKA Lisa, DARDE Cyrielle, THE-PAUT Venissia
România- ȘOFRAN Teodora, CORBU Emilia, DINCĂ Andreea, VASILE Karina
Ucraina- KORLAT Nikoletta, SOPIT Olga, POLOZIUK Alina, KOVAL Nataliia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *