19 July 2019
Festivalul Berii Artizanale

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu invitat, din nou, la audieri în Parlament

Filed under: Politic |

Biroul permanent al Senatului a aprobat, marţi, invitarea guvernatorului BNR Mugur Isărescu, la audieri joi, de la ora 11.00 în comisiile reunite de buget ale Parlamentului. Este a doua invitaţie lansată de Parlament, Isărescu neparticipând la audierea anterioară în Comisia economică a Senatului.
Senatorul ALDE Daniel Zamfir a afirmat, marţi, că prezenţa lui Mugur Isărescu la audierea în comisii este obligatorie. Acesta a invocat un articol din Regulamentul Senatului care spune că: „în cazul în care comisiile solicită participarea la lucrările lor a unor membri ai Guvernului sau a conducătorilor unor instituţii publice, prezenţa acestora este obligatorie”.
„Biroul Permanent al Senatului a luat decizia ca astăzi să trimită o hârtie BNR prin care să solicite domnului guvernator prezenţa în faţa comisiilor economice şi de buget-finanţe ale Senatului României, hârtie care va pleca astăzi către BNR. Va fi semnată de conducerea Biroului Permanent, ca atare domnul guvernator va avea în faţă o hârtie de la BP şi va decide domnia sa dacă consideră că este oportun sau nu să vină la audierile comisiei economice a Senatului şi a comisiei de finanţe. Decizia Biroului Permanent al Senatului este ca în urma solicitării celor două comisii să îl invităm joi la ora 11:00 pe guvernatorul BNR la audieri”, a declarat Zamfir.
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, au fost invitaţi, pe 29 ianuarie, de către preşedintele Comisiei economice a Senatului, Daniel Zamfir, la audieri, pentru a da explicaţii despre calcularea indicelui ROBOR. Niciunul dintre cei doi nu au participat la audierile comisiei parlamentare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *