23 May 2019
Festivalul Berii Artizanale

PSD: Alocaţiile vor creşte pentru că bugetul a fost adoptat cu voturile PSD, ALDE, UDMR şi Minorităţi

Filed under: Politic |

PSD a acuzat PNL, marţi, de „minciună, scandal şi demagogie”, susţinând că liberalii duc o campanie mincinoasă în care susţin că datorită lor ar fi crescut alocaţiile la copii şi că acestea vor creşte pentru că Legea bugetului a fost adoptată cu voturile PSD, ALDE, UDMR şi Minorităţi.

”De câteva zile cei de la PNL duc o campanie mincinoasă în care susţin că datorită lor ar fi crescut alocaţiile la copii! Cum poţi să pretinzi că ai majorat banii pentru copii, când votezi împotriva legii care prevede majorarea, Legea bugetului pe 2019!? Adevărul este simplu: Alocaţiile copiilor vor creşte pentru că Legea bugetului a fost adoptată cu voturile PSD, ALDE, UDMR şi Minorităţi. În rest, doar minciună, scandal şi demagogie”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Partidului Social Democrat.
Camera Deputaţilor a adoptat, vineri, decizonal, modificarea Legii privind plafoanele, care prevede mărirea deficitului bugetar de la 2,55% la 2,76%, pentru a susţine financiar creşterea alocaţiilor pentru copii.
Iniţial, PNL propusese ca sursă de finanţare pentru majorarea alocaţiei banii din excedentul înregistrat de Bugetul asigurărilor sociale. Liviu Dragnea a propus ca banii să fie luaţi din majorarea deficitului bugetar, pentru că, amendamentul PNL care prevedea ca finanţarea să fie făcut din excendentul pe pensii este neaplicabilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *