More

    Spectacole cu piesele ”Cenușereasa” și ”Iluzii”, sâmbătă la Teatrul de Nord

    Sâmbătă 16 februarie 2019, de la ora 11.00, în Sala Mare a Teatrului de Nord, părinți, bunici și copii de toate vârstele sunt aşteptaţi la prima poveste din acest an dedicată întregii familii. Se joacă spectacolul “Cenuşăreasa” după Charles Perrault, adaptarea şi regia Andrei Mihalache. Scenografia: Cristian Gătina. Coregrafia: Gabriela Tănase. Distribuţia: Cenuşăreasa – Alina Negrău, Naşa – Carmen Frăţilă, Povestitorul – Lucia Maria Racşan, Maştera – Rora Demeter, Soră 1 – Alexandra Odoroagă, Soră 2 – Anca Dogaru, Tatăl – Stelian Roşian, Crainicul – Cristian But, Prinţul – Sergiu Tăbăcaru. Prețul unui bilet este 10 lei.

    Topind împreună poveştile omonime ale Fraţilor Grimm şi Charles Perrault şi garnisind cu versurile lui Ion Minulescu, “Cenuşăreasa” Teatrului de Nord încearcă să adapteze un basm frumos despre şansă şi dreptate la pretenţiile copiilor de astăzi. Durata spectacolului: o oră.

    De la ora 19.00 se joacă ILUZII de Ivan Vîrîpaev, povestea dragoste, de viață și de moarte a patru oameni spusă de Raluca Mara, Ioana Cheregi, Romul Moruțan și Cătălin Mareș. Regia artistică Cristian Ban.

    Un spectacol de o mare calitate, “Iluzii” are capacitatea să contureze peisaje tulburătoare fără să folosească vreun creion. Este un concept minimalist care uimeşte prin bogăţia detaliilor, a nuanţelor, a tonurilor şi a simţirilor. Pe lângă un scenariu magnific, o distribuţie perfectă şi o abordare imaculată a piesei, ceea ce reprezentaţia Teatrului de Nord oferă este o meditaţie aprofundată asupra realităţii pe care fiecare şi-o creează şi pe care alege să o ţină în viaţă. Un strigăt care răsună în negură, în speranţa că cineva îl va auzi şi că se va deştepta. (Răzvan Rocaș). Durata spectacolului: 1h, 25 min. Spectacol cu supratitrare în limba maghiară.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE