21 July 2019
Festivalul Berii Artizanale

VIDEO/FOTO. Satu Mare, din nou în FRUNTE. Greviștii de la Electrolux au organizat cea mai de AMPLOARE acțiune sindicală

Filed under: Locale,Top News |


Cea mai de amploare acțiune sindicală din ultimii cel puțin 9 ani s-a desfășurat astăzi la Satu Mare. Este vorba despre Marșul Vestelor Albastre, organizat de Cartel Alfa Satu Mare pe fondul grevei de la Electrolux, la care au participat circa 500 de persoane, majoritatea din Satu Mare, dar șli din țară.

Participanți din toată țara, mai puțin de la alte sindicate din Satu Mare

La această manifestare a fost prezent și președintele Cartle Alfa, Bogdan Iuliu Hossu, dar și lideri de sindicat și sindicaliști din aproape toată țara, cei mai mulți fiind din județele învecinate (Maramureș, Sălaj).

Din păcate, în afară de unele sindicate afiliate Cartel Alfa, din Satu Mare la această acțiune de protest nu au mai participat, în semn de solidaritate, decât Sindicatul Unio.

Traseul Marșului

Așa cum s-a și anunțat, acțiunea de protest a debutat în parcarea din fața Fabricii de la Electrolux, a cărui muncitori s-au aflat azi în cea de a 15-a zi de grevă. De aici, participanții la marș s-au încolonat până la poarta de intrare în fabrică unde au scandat lozinci împotriva conducerii fabricii.

Apoi, manifestanții s-au îndreptat spre Piața 25 Octombrie urmând traseul Calea Traian – bulevardul IC Brătianu – Piata Libertății – Pasajul Coposu.

De-a lungul acestui marș, manifestanții au scandat împortiva conducerii fabricii Electrolux, și și-au manifestat în mai multe rânduri hotărârea de a nu ceda.

De asemenea, i-au chemat pe sătmărenii întâlniți pe stradă sau care se aflau la geamuri ori balcoane să li se alăture.

Marșul de protest, organizat ireproșabil

Marșul de protest s-a desfășurat ireproșabil, fără niciun eveniment negativ, lucru ce i-a determiant determinat pe liderii de sindicat, atât cei din Satu Mare, cât și pe oaspeți, să declare, după ce au ajuns în Piața 25 Octombrie, că sunt mândri de acești oameni.

Primiți de prefect

După ce s-a ajuns pe platoul din Centrul Nou, secretarul Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle, a dat citire petiției pe care, ulterior, a înmânat-o prefectului Darius Filip. În perioada cât sindicaliștii sătmăreni se aflau în biroul prefectului, manifestaților li s-au adersat, rând pe rând, liderii de sindicat veniți din țară care le-au cerut grevișltilor de la Electrolux să nu cedeze.

Merită felicitări

Marșul Vestelor Albastre de la Satu Mare a fost una dintre cele mai mari acțiuni sindicale private nu numai din Satu Mare, ci și dinj întreaga țară din ultimii ani. Organizatorii merită felicitări pentru felul în care au organizat și au dus la bun sfârșit, fără incidente, această manifgestare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *