16 July 2019
Festivalul Berii Artizanale

DESCOPERIRE. Evaziune FISCALĂ și SPĂLARE DE BANI de milioane la o firmă din SATU MARE. A produs o PAGUBĂ enormă

Filed under: Locale |

O firmă din județul Satu Mare a fost depistată după ce, an la rând a făcut acte de evaziune fiscală și spălare de bani. Prejuidiciul produs este de peste 16 milioane de lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au descoperit în contabilitate cheltuieli în valoare totală de 16.358.665 lei care nu au la bază operațiuni reale.

Astfel, la începutul săptămânii, a fost identificată o societate comercială din Satu Mare, la care în anul 2012, reprezentantul legal a dispus înregistrarea în contabilitate a unor cheltuieli în valoare totală de 29.834 lei care nu au la bază operațiuni reale, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului.

În cauză polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

De asemenea, au fost identificate două societăți comerciale afiliate, din Satu Mare, la care în perioada 2011-2015, reprezentantul legal a dispus înregistrarea în contabilitățile firmelor a unor cheltuieli în valoare totală de 16.328.831 lei care nu au la bază operațiuni reale, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului.

Polițiștii continua cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscal și spălare de bani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *