More

    Fenomenul “Zombie”, scăpat de sub control la Satu Mare

    Sătmarul a devenit un loc propice pentru cei care se droghează cu droguri necunoscute. Consumatorii, în general liceeni, au un comportament straniu, spun specialiștii care s-au confruntat cu numeroase cazuri de dependență. L-au numit “fenomenul Zombie”, pentru că victimele par inerte. Vârsta celor subjugați de aceste stupefiante noi a scăzut sub 16 ani. Nu trece zi ca să nu ne lovim de cazuri, care, așa cum spun specialiștii, sunt din ce în ce mai îngrijorătoare. Imaginile cu un tânăr din Satu Mare în timp ce agoniza paralizat, după ce ar fi consumat etnobotanice, au făcut, săptămâna trecută, turul televiziunilor naționale.

    De altfel, fenomenul ”Zombie” continuă să facă ravagii în mai multe oraşe din România, după ce tinerii narcomani au găsit variante mai ieftine la droguri.Ei obişnuiesc să stropească ţigările normale cu spray de gândaci, efectul fiind unul devastator pentru organism. Substanţele chimice îi paralizează, iar aceştia rămân zeci de minute într-o poziţie fixă, de unde şi numele fenomenului periculos.
    Întrebarea: ce e de făcut? Cine poate să-i împiedice pe tineri pentru a renunța la acest viciu păcătos? Cât de eficiente sunt așa zisele campanii antidrog? Fiindcă trebuie spus cu toată responsabilitatea: până la o tragedie mai este un mic pas, anul trecut înregistrându-se un prim deces la Satu Mare, victima fiind un om al străzii.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE