17 June 2019
Festivalul Berii Artizanale

Cufărul, dolarii şi careienii

Filed under: Bursa zvonurilor |

O escrocherie de zile mari a ieşit la iveală, asta după ce câţiva careieni au căzut în plasa a ceea ce se cheamă metoda “cufărul cu bogăţii a colonelului american’.

Totul a început în urmă cu aproximativ două-trei săptămâni, când o careiancă pe nume Adela a început să-și caute mai mulți prieteni și colegi cu o poveste de-a dreptul fantastică. Femeia le-a povestit cum a fost contactată de către un colonel din armata SUA, care vrea să se retragă și apoi să se stabilească în România, taman în zona Careiului. Colonelul american a mai spus că, în timp ce se afla în misiune în Irak, a făcut rost în mod ilegal de o așa-zisă pradă de război, pe care a adăpostit-o într-o bancă din Londra. Este vorba de 900.000 de dolari americani cash, respectiv bijuterii în valoare de 250.000 de dolari. Banii și bijuteriile s-ar afla într-un cufăr, aflat într-un seif dintr-o bancă londoneză.

Colonelul a mai povestit că nu poate ridica personal cufărul, cerând ajutorul careiencei. Mai mult ca sigur i-a cerut diverse sume de bani pentru a rezolva expedierea cufărului în Carei. Întrucât nu avea suficienți bani, careianca a început să ceară împrumut de la colegi și de la prieteni. Le-a promis că le va înapoia banii imediat ce cufărul colonelului american va ajunge în Carei. Se zvonește că, orbită de dorința de înavuțire, careianca ar fi trimis deja vreo 12-13.000 de euro unui destinatar din Londra, probabil escrocul sau vreun interpus al său.

Chiar dacă se vede de la o poştă că este vorba de o escrocherie ordinară, careienii continuă să aștepte cu sufletul la gură sosirea respectivului cufăr. Este clar însă că acesta nu va ajunge în veci la Carei, iar răbdarea celor care au dat bani împrumut pentru expedierea cufărului va ajunge la final și îi vor cere careiencei să le restituie banii. Cum şi în ce mod asta doar Adela va şti, dacă nu doreşte cumva să se aleagă şi cu un dosar penal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *