More

    FOTOGALERIE. Satu Mare, capitala urologiei românești. ”Zilele Urologiei Sătmărene”

    La acest sfârșit de săptămână, Satu Mare se transformă într-o adevărată capitală a urologiei românești, aici având loc o nouă ediție a ”Zilelor Urologiei Sătmărene”. Manifestarea, organizată de Colegiul Medicilor din România, filiala Satu Mare, Asociația Urologică Sătmăreană, respectiv de medicii urologi, dr. Cristian Rusu şi dr. Bogdan Feciche, a ajuns, în acest an, la a noua ediție.

    Deschiderea ofocială a manifestării a avut loc vineri dimineață la Filarmonica ”Dinu Lipatti!”. Pe lângă organizatori, profesori universitari dar și medici, la eveniment au mai fost prezenți prefectul Darius Filip, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, dar și directori de instituții sfera medicală din județul Satu Mare.

    Cei care au luat cuvântul au apreciat ”încăpățânarea” doctorilor Cristian Rusu şi Bogdan Feciche de a organiza acest eveniment la Satu Mare, au punctat o parte dintre realizările urologiei sătmărene, i-au felicitat pe organizatori și au urat succes deplin tuturor participanților la simpozion.

    “Este a noua ediție a evenimentului “Zilele Urologiei Sătmărene”, ne bucurăm că am reușit și de data aceasta să potențăm energiile atât pe plan local, cât și la nivelul colegilor care ne sunt alături de atâția și atâția ani, avem și elemente de noutate, avem colegi care vin și din alte centre, sunt undeva între 60 și 70 de urologi care vineri și sâmbătă vor fii la Satu Mare și care vor împărtășii din experiența lor proprie cu bune și cu mai puțin bune , noi învățăm fiecare unii de la ceilalți și astfel putem să mergem înainte. Sunt și situații fericite în sensul că se fac dotări , se câștigă foarte multe proiecte la nivel local pentru dezvoltarea secțiilor de urologie , se pare că și la nivelul secției noastre se vor produce în cursul acestui an, astfel de evenimente și avem speranța că vom putea duce mai departe munca pe care am început-o de foarte multă vreme și vrem să o promovăm ” a declarat dr. Cristian Rusu

    Simpozionul este structurat în patru sesiuni de comunicări științifice, din care trei sunt rezervate zilei de vineri, între orele 9:00 -18.00, iar cea de a patra pentru sâmbătă, 18 mai 2019, între orele 9:00 și 12:00.

    “Sunt în jur de 40 de lucrări care acoperă cam întreg spectru de patologie urologică .Centru de greutate este fixat pe patologia oncologică tumorală urologică și pe abordarea minim invazivă laparoscopică endourologică și foarte mult din accentele de astăzi sunt puse pe ceea ce înseamnă nu numai introducerea unor metode noi dar și siguranța pacientului, ceea ce este un lucru foarte important și oarecum denotă și evoloția generației care face acest eveniment , nu ne referim numai la noi ci și la colegii noștri din celelalte centre care au acumulat experiență și și-o prezintă cu bune, cu rele , dar este un lucru foarte important că este această continuitate” a spus dr. Bogdan Feciche.

    Prticipanții sunt veniți în principiu din Nord Vest-ul României, Oradea, Arad, Timișoara, Cluj, Sălaj, Maramureș, Sibiu, Brașov și Hunedoara. Medicii Dr. Cristian Bogdan Rusu și Dr. Bogdan Ovidiu Feciche, principalii organizatori, au spus despre manifestare că este creditată cu puncte de educație medicală continuă și nu are taxă de participare.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE