18 August 2019
Festivalul Berii Artizanale

NEBUNIE. Vămile cu Ungaria, BLOCATE. Traficul, ÎNTRERUPT temporar la graniţa cu Ungaria

Filed under: Locale |

Autorităţile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației, despre faptul că astăzi 06.05. a.c., începând cu ora 8.30 (ora României), sistemul informatic al autoritatilor ungare nu functionează, sens în care nu pot fi efectuate formalitatile de frontieră pe sensul de intrare şi ieşire în/din Ungaria. Astfel, în unele puncte de frontieră de la graniţa comună se înregistrează valori ridicate ale timpului de aşteptare.

Până la remedierea situaţiei, traficul este întrerupt temporar pentru toate categoriile de mijloace de transport.

Între timp, este cod roșu la vămile din Satu Mare cu Ungaria. La Petea, timpul de așteptare la ieșirea din țară este de 120 de minute, la Urziceni 30 de minute, iar la Săcuieni și Valea lui Mihai câte 90 de minute.

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației ține permanent legătura cu autoritățile de frontieră ungare în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la remedierea situaţiei şi reluarea formalităţilor de către autorităţile ungare, controlul de frontieră să se desfășoare operativ.

Menţionăm că, la graniţa cu Ungaria formalităţile de frontieră se efectuează în comun de către autorităţile de frontieră ale celor două state, in conformitate cu legislaţia europeană în vigoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *