More

    OFERTĂ Obiectivul PSD: ”Obiectivul nostru este să rămână acasă copiii nostri”. Târgul Educației Negrești-Oaș 2019, ediția a VII -a

    Târgul Educației Negrești-Oaș, ajuns la cea de a VII-a ediție în anul 2019, oferă posibilitatea liceelor din Negrești-Oaș, Liceului Teoretic și Liceului Tehnologic „Ioniță G. Andron”, precum și Liceului Tehnologic „Anghel Saligny” din Turț, să-și facă cunoscută oferta educațională pentru anul școlar viitor. În cadrul evenimentului, fiecare liceu din zona Țării Oașului și-a amenajat în fel și chip standul, elevii au găsit cele mai frumoase metode de a se prezenta pentru ca elevii de clasa a VIII-a să aibă de unde alege.

    Ofertele educaționale în Oaș

    Astfel oferta educațională a Liceului Thenologic „Ioniță G. Andron” în ce privește învățământul liceal este următoarea: tehnician operator tehnică de calcul; tehnician ecolog și protecția calității mediului; tehnician în turism.

    În ce privește învățământul profesional au următoarea ofertă: mecanic auto; tâmplar universal; ospătar (chelner) în unități de alimentație, având de asemenea o clasă „A DOUA ȘANSĂ”.

    Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” din Turț au în ofertă pentru învățămăntul liceal următoarele clase: tehnician mecatronist; tehnician design vestimentar; iar pentru învățământul profesional următoarele clase: tinichigiu vopsitor auto și domeniul textile pielărie.

    Liceul Teoretic, are ca ofertă educațională în clasele sale de uman și real ale învățământului liceal următoarele profile: matematică-informatică; științele naturii și filologie.

    Mesajul primarului

    Deschiderea oficială a târgului a avut loc ieri, la ora 10.00, în prezența primarului Aurelia Fedorca, a inspectorului școlar general adjunct, Delia Gavra, a directorilor de liceu, Bud Viorel, Hotca Ovidiu și Dan Gherman , precum și a reprezentanților școlilor din oraș și bineînțeles a numeroși elevi interesați de oferta educațională.

    ”Obiectivul nostru este să rămână acasă copiii nostri, să invețe în cele mai moderne instituții de învățământ, să redescopere avantajele școlilor profesionale, ca mai apoi să poată să-și însușească expresia „meseria, brățară de aur.”Mă bucură tot mai mult să aud tineri interesați de școlile de meserii, vom face o prioritate să dezvoltăm școlile profesionale, să vină cu o ofertă educațională aplicată pe dezvoltarea și specificul zonei noastre”, a spus primarul Aurelia Fedorca.

    Târgul Educației este un eveniment destinat elevilor din clasele a VIII-a și părinților lor. Această acțiune este inclusă în Campania județeană de orientare școlară și profesională a elevilor ”Îmi construiesc viitorul!”.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE