22 September 2019
Festivalul Berii Artizanale

Comisar european, VEȘTI EXCELENTE: ‘În curând, România va fi membră a spațiului Schengen’

Filed under: Externe,Locale |

Comisarul european pentru migraţie și afaceri interne, Dimitris Avramopoulos, a declarat că România nu este departe de momentul aderării la spațiul Schengen, în prezent lucrându-se la aspectele tehnice pentru acest demers. Avramopoulos a mai spus că țara noastră și-a îndeplinit îndatoririle, potrivit Știripesurse.ro.

„Aș dori să transmit un mesaj clar prietenilor noștri români: în curând, România va fi membră a spațiului Schengen. Fiind responsabil din punct de vedere politic de acest lucru, am lucrat îndeaproape cu autoritățile române. România a îndeplinit aproape toate îndatoririle, așadar suntem foarte aproape de a deschide ușile pentru prietenii noștri români”, a declarat comisarul european pentru migraţie și afaceri interne, Dimitris Avramopoulos, conform Mediafax.

Comisarul a mai adăugat că nu este departe momentul când România va fi membră a spațiului Schengen, însă trebuie rezolvate aspectele de natură tehnică.

„Au mai rămas niște aspecte, majoritatea tehnice, și practice. (…) Suntem foarte aproape. Nu este o chestiune de timp, ci de îndeplinirea ultimelor detalii. (…) La fel este și pentru Bulgaria și pentru Croația”, a mai spus Dimitris Avramopoulos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *