22 September 2019
Festivalul Berii Artizanale

PSD a comandat două sondaje în care testează varianta unui candidat unic PSD-ALDE

Filed under: Politic |

PSD a demarat două sondaje de opinie în care vor fi măsurate procentele de încredere ale liderilor de partid, precum şi întrebări despre un candidat unic PSD-ALDE la prezidenţiale, au declarat surse din formaţiune, pentru MEDIAFAX.
De asemenea, sondajele vor conţine şi întrebări despre posibilitatea unui prezidenţiabil din afara PSD, au adăugat sursele citate.
La primul sondaj, PSD va vedea care sunt primele două persoane care se bucură de cea mai mare încredere în rândul electoratului, iar ulterior social-democraţii vor decide dacă vor mai fi alte persoane introduse în studiul sociologic. Sursele menţionate au mai spus, pentru MEDIAFAX, că a fost introdusă doar posibilitatea unui candidat unic al PSD-ALDE.
Viorica Dăncilă a declarat că, în cele două sondaje comandate de PSD, ea nu a fost introdusă la categoria candidaţi la prezidenţiale, pentru că nu a luat în calcul înscrierea în competiţia pentru un mandat la Cotroceni.
Nu am luat în calcul acest lucru (o candidatură la prezidenţiale – n.r.), de aceea în sondajele pe care le fac nu figurez decât în dreptul liderilor partidelor politice. Eu sper să avem un candidat al PSD sau de ce nu un candidat comun care să aibă o şansă la prezidenţiale”, a afirmat Viorica Dăncilă, sâmbătă la Realitatea TV.
Premierul a mai spus că în sondaj au fost introduse numele social-democraţilor care au anunţat că vor să candideze la prezidenţiale, precum şi o întrebare despre un candidat din afara partidului, însă fără ca acesta să fie nominalizat.
Am introdus numele celor care şi-au exprimat până acum dorinţa de a candida, un candidat comun şi un candidat din afara partidului, dar fără a nominaliza cine este acesta. Cred că trebuie să mergem cu candidatul cu cele mai mari şanse la prezidenţiale şi care poate avea în spate tot partidul”, a explicat Dăncilă.
Până la această oră, din PSD şi-au anunţat intenţia de a fi testaţi Eugen Teodorovici, Liviu Pleşoianu şi Şerban Nicolae. Totodată, Mihai Fifor a lăsat de înţeles că poate fi interesat.
Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, la finalul CEx, că partidul va veni cu candidatul pentru alegerile prezidenţiale, care să fie validat fie la sfârşitul lunii iulie sau începutul lunii august, dar până pe 11 august, când începe strângerea de semnături.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *