More

    Festival al berii ca în povești la Satu Mare

    Hops & Beats Satu Mare Local BeerFest 2019 a fost un eveniment reușit, unde calitatea și diversitatea a fost la ea acasă, atât în materie de organizare, bere răcoritoare, cât și în ceea ce privește posibilitățile de entertainment pentru sătmăreni și vizitatori ai orașului. Au urcat pe scena evenimentului artiști de mai multe genuri muzicale, artiști cunoscuți și ascendenți pe ruleta muzicii, astfel încât nimeni nu ar fi putut în mod real să plece acasă nemulțumit. Mii de sătmăreni, și nu numai, au participat la manifestările organizate cu această ocazie care au durat trei zile, ca în povești.

    Berea a curs  în valuri
    Berea a curs în valuri, iar sătmărenii au folosit voucherele care au fost împărțite în tot orașul în săptămâna precedentă evenimentului (aproximativ 5000). S-au câștigat și premii la tombola din cadrul festivalului – mai multă bere și biciclete pentru cei norocoși.

    Organizarea a fost una impecabilă, de la amplasarea teraselor unde s-a putut savura berea, până la programul care a respectat orele stabilite. Scena a arătat foarte bine, cele două ecrane cu leduri asigurând vizibilitate suficientă. Artiștii au oferit prestații remarcabile și au fost foarte apreciați de publicul prezent.

    Prima zi la Festivalul Berii Sătmărene
    Prima zi a sărbătorii berii sătmărene, vineri, a fost una de încălzire, dacă putem să-i spunem așa. Treptat, în Piața 25 Octombrie lumea a început să se adune. S-au întâlnit prieteni, au băut bere și au asistat la concertele oferite în prima zi.

    Iris a fost primul mare nume apărut pe scena Festivalului Berii Sătmărene care, chiar și într-o nouă formulă și fără Cristi Minculescu, a reușit să strângă ceva lume.


    A urmat deschiderea oficială, prima extragere la Tombolo, după care pe scenă a urcat Vița de Vie cu Adrian Despot în primul plan. Sătmărenii s-au adunat în număr mai mare în fața scenei apreciind piesele, mai noi și mai vechi, ale trupei. Seara s-a încheiat cu momentul oferit de DJ Leviciusz.

    A doua zi de Festival
    Și sâmbătă, a doua zi, a fost una animată. Marian Buzilă este artistul sătmărean care a asigurat savoarea clasică pentru Hops & Beats Satu Mare Local BeerFest. El a impresionat prin prezența de scenă deosebită și bineînțeles prin vocea cultivată după ani și ani de studiu. Audiența l-a apreciat prin aplauze îndelungi.


    Un aer “dreamy”, cu sunete parcă culese din cosmos, o aromă magică a adăugat festivalului mult-așteptatul Mihail. Publicul a reacționat excelent la genul muzical și stilul melodiilor sale, cerându-i artistului să facă “bis”. Gazeta de Nord-Vest i-a luat în exclusivitate un scurt interviu în care a transmis un mesaj sincer admiratorilor din Satu Mare – un oraș în care el a venit acum pentru prima dată: “Să aveți curaj să vă ascultați inima pentru că întotdeauna inima simte ce e adevărat. Dacă avem acest curaj de a ne deschide inima și să fim sinceri în privința a ce dorim, ce vrem să facem, a ce simțim, devii surprins ce poți să simți, unde poți să ajungi și ce îți poate da această tranzacție de a fi sincer cu tine. Te duce în locurile în care tu de fapt vrei să ajungi, dar încă nu îți dai seama.”


    A treia zi dedicată berii sătmărene
    Duminică a fost cea de a treia zi dedicată berii sătmărene. Pe scenă au urcat Desperado, Nagy Fero es a Beatrice. Cel mai așteptat moment al serii, și al întregului Festival a fost mega-concertul susținut de Layzee aka Mr. President. Din păcate, concertul ”Coco Jambo” a avut loc după închiderea ediției, astfel că în numărul viitor vom reveni cu noutăți în ceea ce privește finalul unei ediții reușite a Hops & Beats Satu Mare Local BeerFest 2019.

    Florin Dura, Rareş Jucan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE