20 September 2019
Festivalul Berii Artizanale

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, vrea întinerirea ANAF

Filed under: Locale |

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, are în vedere întinerea personalului din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Prezent la Negrești Oaș, la dezbaterea intitulată ”Ziua Diasporei – Negreşti-Oaş este Acasă”, Eugen Teodorovici a declarat vineri că a propus angajarea fără concurs la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a absolvenţilor de facultăţi cu profil economic, pentru a întineri sistemul şi a schimba mentalităţile.

Ministrul spune că o medie minimă pentru a avea acces la sistemul de finanțe poate să fie 8, iar studenții pot proveni atât din școli de stat cât și private, atâta timp cât instituțiile sunt acreditate. Teodorovici spune că în perioada următoare vor ieși la pensie circa 2.500 de angajați din sistemul de Finanțe, motiv pentru care trebuie luate măsuri urgente.

„La noi se pensionează în acest an cam 2.700 de angajaţi pe zona de ANAF. Am spus că trebuie să scoatem procedura asta care e foarte greoaie, să laşi tinerii să intre în sistem. Şi anume, toţi cei care au absolvit o facultate de profil economic, de exemplu media 8, deci dacă a trecut acea facultate, a trecut licenţa şi media pe facultate e minim 8, înseamnă că a făcut şcoală. În sistemul de ANAF şi Finanţe să intre fără examen, că sunt oameni de finanţe, stă şase luni în perioada de probă şi dacă după şase luni şi-a făcut ce trebuia să facă, rămâne în sistem mai departe, să nu mai dea concursuri, că blocăm, nu intră oameni tineri în sistem şi nu se schimbă mentalitatea acelui din sistem, pentru că sistemul nu lasă nimic să intre”, a spus Eugen Teodorovici.

Angajarea fără examen se aplică și celor care au terminat o școală de profil, dar au plecat peste hotare și vor să revină.

“Este o deschidere, nu e nicio diferență, orice tânăr care a absolvit o școală de profil economic, chiar dacă a plecat din România, se poate întoarce, se poate încadra, este aceeași deschidere”, mai spune ministrul Eugen Teodorovici.

Florin Dura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *