More

    Ciolacu îl atacă pe Barna pentru ideea cu anticipatele: Nu poţi să vrei să fii preşedinte dar să încalci Constituţia de la început

    Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu critică intenţia lui Dan Barna de a dizolva Parlamentul în cazul în care va ajunge preşedinte, spunând că astfel Legislativul devine “un fel de bătaie de joc la cheremul preşedintelui”. Ciolacu transmite că un astfel de demers încalcă Constituţia.
    “De asemenea, am mai aflat că Parlamentul ales de milioane de cetăţeni trebuie să devină un fel de bătaie de joc la cheremul preşedintelui care îi poate trimite propuneri formale de premieri şi apoi să-l dizolve fără nicio clipire. Şi că asta va fi prima sa decizie în calitate de preşedinte. Sună din ce în ce mai bine, nu?! Trecând peste aceste «barnisme» şi revenind la lucruri serioase, nu poţi sa vrei sa fii preşedinte dar tu să încalci Constituţia de la bun început. Şi să tratezi Parlamentul ca un subordonat docil”, a scris, marţi, pe Facebook, Marcel Ciolacu.
    De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor critică şi afirmaţia lui Dan Barna privind lipsa unei verificări “de mare profunzime” a propunerilor de comisari europeni, notând că liderul USR nu a făcut aceeaşi apreciere când Parlamentul European a susţinut-o pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european.
    “Pare că Barna nu a trecut de etapa «Jos PSD». Iar agresivitatea, autosuficienţa şi dispreţul pentru cei care au altă opinie nu pot înlocui deloc lipsa cronică de substanţă si program politic al şefului USR. Înainte de a fi preşedintele tuturor românilor, domnul Barna trebuie să ne convingă de faptul că este măcar preşedintele legitim al USR. Deocamdată, nu a obţinut decât puţin peste o treime dintre voturile membrilor USR şi trebuie să vină urgent cu nişte explicaţii plauzibile la acuzaţiile interne de fraudă electorală….”, a mai notat social-democratul.
    Liderul USR Dan Barna a declarat, luni, că vrea ca, dacă va fi ales preşedinte al României, primul act pe care să îl demareze să fie dizolvarea Parlamentului.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE