20 September 2019
Festivalul Berii Artizanale

Clădiri PERICOL PUBLIC. Peste o sută de clădiri, EVALUATE de Primărie

Filed under: Locale |

Primăria Municipiului Satu Mare a evaluat în ultimul an starea tehnică a 105 clădiri din Centrul Nou și Centrul Istoric al municipiului Satu Mare. Dee asemenea, a emis aproape 500 de somații către proprietarii acestor imobile.

Comisia de identificare a clădirilor neîngrijite situate în municipiul Satu Mare a trimis 497 de somații prin care a cerut proprietarilor clădirilor evaluate să efectueze lucrări de reabilitare/întreținere/reparații, de la reabilitarea fațadelor, tencuielilor sau tâmplăriei, până la lucrări de reabilitare completă.

Nerespectarea termenului impus de Primăria Satu Mare, respectiv 30 noiembrie 2019, va atrage după sine majorarea impozitului pe clădiri/teren la 500%.

Primăria mulțumește și pe această cale proprietarilor de clădiri care s-au conformat deja și au efectuat sau sunt în curs de efectuare lucrările de reabilitare/întreținere/reparații.

Reamintim faptul că, în noaptea care a trecut, faţada unei clădiri din Centru Vechi s-a prăbuşit pur şi simplu pe trotuar, potrivit Presa SM. Doar intervenţia promtă a poliţiştilor locali sătmăreni a făcut ca în yonă să nu se producă vreo tragedie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *