20 September 2019
Festivalul Berii Artizanale

La numai 5 ani, Cezara Gabriela Toduț a fost premiată la festivalul Mamaia Copiilor

Filed under: Locale |

Județul Satu Mare este plin de copii talentați care merită susținuți și promovați. Un astfel de exemplu este și Cezara Gabriela Toduț, o fetiță talentat care a fost premiată la Festivalul Național de Interpretare și Creație Mamaia Copiilor 2019, ediția 19.

Festivalul Mamaia Copiilor este un festival de muzică ușoară pentru copii cu tradiție, un lucru lăudabil pentru un copil talentat fiind doar să ajungă în etapa finală, darămite să fie și premiat. Cezara Gabriela Toduț, la numai 5 anișori, a reușit această performanță, ba chiar a obținut și o mențiune la acest concurs care s-a desfășurat în Constanța în intervalul 5-7 septembrie 2019. Este la a doua participare deja la Festivalul Național de Interpretare și Creație Mamaia Copiilor. Anul acesta, în grupa ei de vârstă, grupa individuală, categoria 4-6 ani, au fost 18 concurenți care au luptat muzical pentru rezultate cât mai bune. Din județul Satu Mare, Cezara a fost singura prezetă la festival, atât anul trecut, cât și anul acesta, când a interpretat piesa Bobocelul Cherry.

Cezara face muzică de la 3 ani, studiind concomitent canto și pian. La canto este pregătită de profesoara Roxana Keresztes, care veghează la evoluția ei muzicală. Acest lucru este dovedit și de alte rezultate deosebite cum ar fi obținerea locului III la un festival organizat pentru copii talentați din grădinițe. Mama și bunicii o sprijină pe Cezara pe drumul acesta al muzicii, la fel cum o sprijină și în alte domenii față de care ea manifestă interes, cum ar fi limba engleză, limba germană, baletul și înotul. Mama Cezarei spune despre ea ca este “foarte sociabilă, dezghețată, cu un caracter foarte puternic.”

Astfel de talente trebuie încurajate cât mai mult posibil, pentru că a te exprima este foarte important și pe lângă asta, să nu uităm că noile generații sunt viitorul. Sunt copii care trăiesc de mici într-o lume din ce în ce mai evoluată și sunt speranțele noastre de azi și de mâine.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *