More

    Sătmăreanul Gabriel Leș, vizitat de ambasadorul Marii Britanii

    les

    Ministrul Apărării Naţionale, sătmăreanul Gabriel Leș, l-a primit ieri, la sediul instituției pe Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii în România. Cei doi oficiali au discutat despre stadiul şi perspectivele de intensificare a cooperării în domeniul apărării, atât în format bilateral, cât şi în cadrul NATO.

    De asemenea, atât Gabriel Leș cât și Paul Brummell au exprimat abordări comune privind demersurile aliate de adaptare la noile provocări de securitate şi au subliniat importanţa avansării procesului de implementare a deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Varşovia din iulie 2016, cu un accent aparte pe întărirea posturii de apărare şi descurajare a Alianţei.

    ”În cadrul întrevederii cu ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, E.S. Paul Brummell, am concentrat discuţiile pe abordările comune privind demersurile aliate de adaptare la noile provocări de securitate, prin implementarea eficientă a deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Varşovia. Am discutat şi despre viitoarea dislocare a avioanelor de luptă Typhoon ale Forţelor Aeriene Regale britanice în România, planificată pentru mijlocul acestui an.

    Întâlnirea de astăzi vine ca o continuare firească a vizitei şefului Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, la Londra în luna ianuarie, la invitaţia omologului său britanic, când s-au aprofundat aspectele tehnice ale cooperării bilaterale pe linie militară”, se arată într-un mesaj postat de Gabriel Les, pe Facebook.

    Ministrul Leş a exprimat aprecierea deosebită a autorităţilor române pentru participarea forţelor armate britanice la exerciţii în Marea Neagră şi la activităţi de instruire şi misiunile de poliţie aeriană de pe teritoriul României, cu referire directă la viitoarea dislocare a avioanelor de luptă Typhoon ale Forţelor Aeriene Regale britanice în România, planificată pentru mijlocul acestui an.

    Totodată, cei doi au reliefat rolul esenţial pe care îl au, în actualul context de securitate, exerciţiile multinaţionale desfăşurate în România şi în zona Mării Negre, precum şi cooperarea tehnico-militară.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE