More

    Lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere sunt în plină desfășurare

    Sunt în plină desfășurare lucrările de modernizare pe mai multe tronsoane de drumuri județene, finanțate de Guvernul României prin PNDL, iar conducearea Consiliului Județean a analizat stadiul acestor lucrări. Pe unele porțiuni din DJ 108C Carei (DJ 108M) – Căpleni a fost așternută mixtura asfaltică, pe DJ 194B, pe traseul Dara-Dorolț și DJ 109 M Batarci-Valea Seacă, se decopertează sistemul rutier și se execută casetele de lărgire a părții carosabile, în timp ce pe DJ 108M Tășnad – Berveni – graniţa cu Ungaria se fac ultimele lucrări, acestea fiind realizate în proporție de 98%. Se lucrează, de asemenea, la podețele transversale, pe DJ 194C, drum care face legătura între strada Gorunului din Satu Mare și DN 19 Botiz.

    Stadiul lucrărilor, analizat
    Conducerea Consiliului Județean Satu Mare a analizat stadiul executării lucrărilor de modernizare a mai multor tronsoane de drum județean finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Un prim obiectiv analizat de către președintele Pataki Csaba, vicepreședintele Ioan Rus, reprezentanți ai Direcției Tehnice și ai executantului este drumul judetean DJ 108C Carei (DJ 108M) – Căpleni care asigură accesul spre Biserica si Mănăstirea Franciscană Sfântul Anton de Padova. Pe acest tronson de drum se lucrează la decopertarea sistemului rutier, se completează cu piatră spartă, iar pe unele porțiuni a fost așternută mixtură asfaltică. În paralel se execută acostamentele și se reprofilează șanțurile. Lucrările de modernizare a drumurilor județene DJ 194B pe traseul Dara-Dorolț și DJ 109 M Batarci-Valea Seacă, sunt și ele în grafic. Pe aceste trasee se realizează decopertarea sistemului rutier prin frezare și se execută casetele de lărgire a părții carosabile.

    Lucrări în stadiul de finalizare
    Se află în etapa de încheiere a lucrărilor de modernizare, drumurile județene DJ 195B Craidorolţ-Teghea-Mihăieni-Acâș și DJ 108M Tăşnad (DN 1F) – Santău – Chereuşa – Andrid – Dindeşti – Irina – Portiţa – Vezendiu – Tiream – Carei – Cămin – Lucăceni – Berveni – graniţa cu Ungaria. Pe DJ 195B au fost finalizate lucrările de așternere a stratului de uzură și este în curs de finalizare realizarea parapeților metalici. Pe DJ 108M se fac ultimele lucrări, acestea fiind realizate în proporție de 98%.


    Totodată, pe drumul judetean DJ 194C, care face legătura între strada Gorunului din municipiul Satu Mare și drumul național DN 19 localitatea Botiz, drum care asigură și circulația pentru mașinile de mare tonaj, pe tronsonul de 500 de metri pe care a fost așternută mixtura asfaltică în 2 straturi, se lucrează la podețele transversale, respectiv la șanțurile care asigură evacuarea apelor din zona drumului.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE