More

    Felicitări campioanelor de la Arad 8 Univ. ICIM Goldiș s-a impus la Târgoviște în meciul decisiv, scor 85-82

    icim

    Tehnicianul Dan Moraru a avut perfectă dreptate la începutul sezonului cînd afirma că ICIM-ul are cea mai bună trupă din istoria clubului.

    Cu trio-ul Risper-Wirth-Givens imbatabil și cu Monica Brosovszki și Kari LaPlante mereu utile , echipa din Arad a dovedit pe întreg parcursul sezonului că e cea mai constantă și mai echilibrată echipă a Ligii Naționale de baschet feminin.

    Iar confirmarea a venit luni seara cînd Univ. Goldiş ICIM Arad a devenit noua campioană naţională a României la baschet feminin, după ce a învins-o în deplasare pe deţinătoarea titlului, CS Municipal Târgovişte, cu scorul de 85-82 (14-27, 19-13, 25-16, 27-26), în meciul al cincilea, ultimul al finalei Ligii Naţionale.

    CS Municipal a pierdut primul meci, cu 54-59, l-a câştigat pe al doilea, cu 79-78, ambele jucate la Târgovişte, după care la Arad s-a impus ICIM cu 67-58, iar CSM a egalat situaţia la 2-2, după ce a învins cu 76-73.

    De remarcat că la festivitatea de premiere, trofeul și medaliile de campioane au fost înmânate jucătoarelor de la ICIM de primarul Aradului, Gheorghe Falcă. Acesta a avut încredere în echipă și a făcut deplasarea de la Arad la Tîrgoviște special pentru a le susține pe fete în finală iar după joc a promis că va fi în continuare alături de club pentru ca performanța să continue. Univ. Goldiş ICIM Arad a cucerit astfel al optulea său titlu, după cele din 1998, 1999, 2000, 2001, 2006, 2008 şi 2011. În semifinale ICIM Arad a trecut de CSM Satu Mare, 2-1 la general .

    ”Felicitări campioanelor, chiar au meritat acest titlu!”

    Președintele secției de baschet de la CSM Satu Mare a recunoscut cu fair-play că Aradul a meritat titlul în acest sezon. ”Merită toate felicitările. Au demonstrat pînă la final că au fost cea mai bună echipă a Ligii Naționale. Anul acesta poate era mai bine dacă am fi reușit să evităm un duel cu Aradul în semifinale… ” a spus oficialul CSM-ului. Astfel ierarhia finală a Ligii Naționale la baschet feminin arată astfel: Universitatea Goldiș ICIM Arad-campioană, CSM Tîrgoviște- argint, CSM Satu Mare-bronz, CS U Alba Iulia-locul 4.

    Dezamăgire la Târgoviște

    Suporterii echipei de lângă Turnul Chindiei au afișat, în finala de aseară, mai multe bannere prin care cereau ca echipa lor de suflet să nu moară. CSM Târgoviște se vede lovită de mari probleme financiare, aspect admis de antrenorul Florin Nini într-o declarație redată de gsp.ro. Tehnicianul dâmbovițencelor spune că a mai trăit vremuri asemănătoare și în trecut. „E o situaţie foarte grea. Fetele nu ştiu încotro o vor apuca. Probabil că şi acest lucru a contat enorm. Nu vreau să scuz înfrângerea, dar acesta e adevărul”, a declarat antrenorul târgoviștencelor pentru sursa citată.

    Popov a semnat cu Alba Iulia

    Antrenorul sârb Miroslav Popov a semnat un nou contract cu echipa feminină de baschet CSU Alba Iulia, valabil pentru un sezon. După ce anul acesta a jucat finala Cupei României şi a terminat pe poziţia a 4-a, în viitorul campionat echipa albaiuliană are drept obiectiv cucerirea unei medalii naţionale. „Este firesc să ne dorim să ridicăm ştacheta. În următoarele două luni încercăm să ne întărim lotul şi vizăm anumite transferuri. În acelaşi timp, mi-aş dori să o păstrăm în efectiv pe Amanda Thompson, cea mai bună jucătoare a noastră. Facem eforturi în acest sens, însă am înţelege şi dacă ea va da curs unei oferte venite de la o echipă participantă în Euroligă”, a spus Popov. Se pare că sătmăreanul Petru Eleş, directorul sportiv, îşi va încheia colaborarea cu echipa din Alba, la care a activat doi ani. După cea mai bună stagiune din istorie, CSU Alba Iulia îşi va relua pregătirile în cursul lunii august, formaţia din Cetatea Marii Uniri intenţionând ca la toamnă să participe în cupele europene.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE