More

  Echipa lui Istrate, la debut în noul sezon al Diviziei A

  handbal

  După o bună pregătire, atât fizică cât şi tehnico-tactică, pe plan local, echipa de handbal de la CSM Satu Mare ia startul în noul sezon al Diviziei A. Echipa pregătită de Nicolae Istrate a fost repartizată în seria a doua, cu un total de 12 echipe. Asta după ce CSS Avram Iancu Arad şi-a anunţat retragerea din campionat. Chiar şi aşa, deplasările vor fi destul de lungi, echipa sătmăreană având de făcut deplasări la Sighişoara de două ori, Sibiu, Piteşti sau chiar la Craiova. Astfel, CSM joacă duminică, de la ora 11.00, în deplasare, la Baia Mare, cu Extrem. Partida de debut va fi arbitrată de o brigadă din Bihor, formată din Foltic şi Pipa, la sala Şcolii Nr. 5 din Baia Mare. Dacă iniţial maramureşenii au fost foarte aproape de a se retrage şi ei din campionat, se pare că pe ultima sută de metri echipa s-a întărit cu jucători valoroşi, aşa cum ne-a relatat antrenorul sătmărenilor, care şi-a urmărit adversarii din prima etapă.
  Pentru acest sezon, Istrate se va baza în cea mai mare parte pe tineri, majoritatea sătmăreni. Singura indisponibilitate este interul Adrian Ciaca, după operaţia suferită la degetul mare de la mâna stângă, în urma unei fracturi urâte din amicalul cu echipa din Cluj. Drept urmare lotul CSM-ului arată cam aşa: Lucian Cioroiu, Cristian Pogynă, Emanuel Erdos, extremele dreapta Andrei Pop şi Laurenţiu Tătăran, interii dreapta Adrian Ciaca şi Ioan Mureşan, interii centrali Cosmin Chira, Alexandru Morar, Raul Pop şi Adrian Ciaca, interii stânga Cristian Jurj şi Sergiu Varga, extremele stânga Klaus Ungar şi Cătălin Tătar, respectiv pivoţii Florin Mateş şi Mircea Santeiu.
  „Mergem să câştigăm la Baia Mare, ăsta este obiectivul fiecărei partide pentru noi. Ne va lipsi Ciaca, voi fi nevoit să fac improvizaţii, însă jucătorii tineri vor da tot ce e mai bun pentru o victorie“, a spus Istrate.

  Daniel Chiorean

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE