More


  Floretă / Locul trei pentru CS Satu Mare la Cupa României

  - Advertisement -

  floreta1

  Ieri, la Timişoara s-a desfăşurat, în cadrul Cupei României, proba masculină pe echipe la floretă. În total au fost înscrise cinci echipe, printre care şi cea de la CS Satu Mare. Echipa sătmăreană i-a avut în componenţă pe Bogdan Dascălu, proaspăt campion naţional de juniori, Ştefan Mureşan, Sebastian Flucuş, Alpar Bartok şi mezinul Benjamin Bodo, ultimii trei campioni de juniori cu echipa. Titlul cucerit cu echipa, la Naţionalele de juniori prevesteau un parcurs bun şi la competiţia de la Timişoara. Aşa s-a şi întâmplat, sportivii pregătiţi de Attila File, Eve Lengel şi Arnold Izsaki reuşind să termine concursul pe locul trei. Pentru intrarea în finală, CS a întâlnit echipa favorită, Steaua, în faţa căreia a pierdut cu 28-45. Pentru locul trei au dat piept cu echipa gazdă, CSU Poli Timişoara, cu sătmăreanul Teofil Moisuc în lot, învinsă de U Cluj. Pentru locul trei băieţii noştri au tras impecabil, reuşind să învingă fără problemă pe Timişoara, cu 45-24. Podiumul a arătat astfel: 1.Steaua, 2.Cluj, 3. CS Satu Mare.
  Menţionăm că la proba individuală de miercuri, din cei 25 de participanţi 13 au fost sătmăreni ori s-au pregătit ani buni la centrul olimpic de la Satu Mare.
  Din echipa clujeană fac parte alţi sătmăreni sau floretişti care au trecut pe la sala Alexandru Csipler: Caius Trenea, Gerard Tuzhanyi şi Attila Donca, semn că scrima sătmăreană rămâne apreciată în continuare.
  Din păcate centrul olimpic, care coincidea cu Satu Mare şi cu sala Alexandru Csipler, s-a mutat la Bucureşti, iar antrenorii sătmăreni sunt dezamăgiţi de acest aspect.
  Revenind la competiţia de la Timişoara, astăzi şi mâine se desfăşoară probele feminine, iar CS va fi reprezentată de o singură floretistă, Anett Varga.
  Pe lângă floretiştii sătmăreni, şi spadasinii de la CS urmează să concureze în cadrul Cupei României. Astăzi şi mâine, la Constanţa se dă startul competiţiei.  Astfel, Adrian Szilagyi, Adrian Pop, Andrei Radu şi Bertalan Arkosi, supervizaţi de antrenorul Francisc Csiszar vor încerca să cucerească cupa, şi la individual şi la echipe. Apoi, duminică sătmărenii se vor întrece în cadrul Memorialului Paul Călin, o competiţie dotată cu premii în bani.
  Daniel Chiorean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img