More

    Cum să scapi de mătreaţă

    zrqczgwr

    Mătreaţa este o problemă destul de comună la bărbaţi şi poate scăpa uşor de sub control. Dacă trebuie să-ţi scuturi în mod constant hainele din cauza „fulgilor” enervanţi, este momentul să cauţi cele mai eficiente soluţii antimătreaţă.

    Ce este mătreaţa?

    După cum probabil ştiai, mătreaţa este o acumulare de celule moarte ale pielii. De-a lungul zilei mai multe celule „cad la datorie”, dar majoritatea sunt invizibile pentru ochiul uman. Când ai scalpul iritat, mătreaţa devine o problemă vizibilă. Iritarea scalpului, datorată ciupercilor sau altor factori duce la un proces accelerat de descuamare, care, la rândul lui provoacă acumulări masive de celule moarte, traduse în mătreaţa abundentă care îţi dă atâtea bătăi de cap. Alte probleme comune asociate cu mătreaţa sunt roşeaţa şi senzaţia de mâncărime. Din fericire, există câteva metode simple de a ţine sub control  fenomenul şi de a reda sănătatea scalpului tău. Urmează recomandările noastre şi vei reuşi să ţii sub control problemele cu mătreaţa abundentă.

    Foloseşte un şampon antimătreaţă special pentru bărbaţi, care să conţină acid salicilic

    Acidul salicilic este eficient în împrăştierea acumulărilor de celule moarte ale pielii, deci, fără aceste “grămezi” mătreaţa nu va mai fi atât de vizibilă. Un alt ingredient pe care este bine ca şamponul tău să-l conţină este vitamina E, care va reduce iritaţiile pielii şi va ajuta la regenerarea celulară.

    Evită să foloseşti în exces produse de styling

    Mai mult nu înseamnă mai bun atunci când vine vorba despre îngrijirea părului la bărbaţi. Dacă foloseşti prea mult gel de păr sau prea multă spumă, nu vei avea doar o frizură impecabilă, ci şi un scalp iritat, care va contribui la apariţia mătreţii, mai ales dacă respectivele produse conţin şi alcool. Limitează-te la folosirea acestora doar în caz de absolută necesitate şi ai grijă să alegi din cele fără alcool, care să nu-ţi deshidrateze scalpul.

    Spală-te pe cap zilnic

    Dacă nu faci deja asta, transformă spălatul pe cap într-un obicei zilnic, pentru că astfel vei minimiza şansele de acumulare a celulelor de piele moartă. În plus, dacă şamponul tău este unul din categoria celor despre care ţi-am spus anterior, el va contribui şi la sănătatea scalpului tău.

    Schimbă-ţi dieta

    Îţi sună cunoscut, nu-i aşa? Deşi nu vezi legătura dintre mătreaţă şi cartofii prajiţi pe care îţi place să îi mănânci, cercetări recente au arătat că problemele scalpului pot fi asociate cu lipsa de acizi omega-3. Aşa că las-o mai moale cu fripturile în sânge şi încearcă să introduci în dietă somon sau ton. Dacă nu eşti tocmai un fan al peşteleui (lucru pe care îl putem înţelege), poţi trişa şi cu suplimente alimentare care să conţină ingredientul-minune.

    Relaxează-te

    Ştii deja că stresul contribuie la apariţia problemelor de sănătate şi poţi pune pe listă acestora şi mătreaţa. Aşa că încearcă, pe cât posibil, să limitezi incidenţa acestuia în viaţa ta. Indiferent care este sursa stresului (job, familie sau orice altceva), trebuie să faci ceva pentru diminuarea lui. Ia-ţi o vacanţă, mergi la yoga sau pur şi simplu încearcă să dormi mai mull: orice poate funcţiona în cazul tău.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE