Goană după peşte, crenvurşti şi şampania de Revelion

aglo

În această perioadă premergătoare Revelionului, oraşul Satu Mare a devenit un adevărat furnicar. Străzile şi magazinele sunt pline ochi de oameni, iar traficul auto se desfăşoară foarte greoi, mai ales în zonele centrale şi în jurul pieţelor. Peştele, crenvurştii şi şampania sunt cele mai căutate de sătmăreni în această perioadă, însă se cumpără şi carne de vită şi de porc sau alte specialităţi.

Aglomeraţie şi trafic infernal
Magazinele şi străzile Sătmarului erau ieri înţesate de lume. Sătmărenii, agitaţi, căutau magazinele alimentare pentru a-şi cumpăra cele necesare pentru masa de Revelion. Spre exemplu, Corso, Semicorso sau Pasajul Coposu erau supraaglomerate, situaţia prezentându-se la fel şi în jurul pieţelor. Magazinele erau pline cu clienţi şi, cu toate că erau deschise toate casele, s-au format cozi. “Sunt mulţi sătmăreni care sunt liberi şi îşi fac provizii atât pentru Revelion, cât şi pentru zilele de 1 şi 2 ianuarie. Abia dacă facem faţă numărului mare de clienţi cu toate casele deschise”, ne-a declarat şeful de tură al unui supermarket sătmărean.

Traficul auto era aproape imposibil pentru cei care s-au încumetat să iasă cu maşina la cumpărături. În aproape întreaga zonă centrală a municipiului Satu Mare traficul se desfăşura cu multă greutate, iar în zona Pieţei Mari erau momente când se creau ambuteiaje, spre disperarea şoferilor.

Goană după peşte, crenvurşti şi şampanie
Potrivit vânzătorilor, cele mai căutate produse în această perioadă sunte peştele, crenvurştii şi şampania. În magazinele sătmărene preţul peştelui oscila între 7 şi 13 sau 15 lei kilogramul. De asemenea, crenvurştii, la 13-15 lei/kg, era un alt produs foarte căutat. Bineînţeles, noaptea de Revelion nu poate trece fără o şampanie. Pentru cei cu buzunare mai modeste în magazine se găseşte şampanie între 9 şi 20 de lei, însă pentru cei mai pretenţioşi o sticlă de şampanie poate ajunge la 50 sau chiar o sută de lei. În afară de aceste produse, sătmărenii mai solicită carne de vită sau carne de porc, dar şi unele specialităţi din carne. “Nu toţi ne permitem să facem Revelionul la restaurant. Îl facem acasă şi ne iese mai ieftin. Trebuie să ne facem şi provizii de alimente pentru prima zi din an”, ne-a declarat unul dintre sătmărenii aflaţi ieri prin magazine.
Florin Dura

1 COMMENT

Leave a Reply to ion Cancel reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Felicitări tuturor locuitorilor județului Satu Mare. Județul Satu Mare este singurul județ din România cu mai puțin de 100 de îmbolnăviri constatate

Faptul că județul Satu Mare  are cel mai mic număr de îmbolnăviri cu COVID - 19 se cunoaște de câteva zile. Nu cred că...

Mircea Govor: “Consider că aceste alegeri locale vor fi de fapt ale primarilor în funcție!”

Prezent miercuri seara în cadrul emisiunii Actualitatea sătmăreană de la Nord VestTV, Mircea Govor, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean, a făcut o radiografie a...

ULUITOR. Patru VINDECAȚI în doar 24 de ore la Satu Mare. Mai sunt doar DOUĂ CAZURI active

Un lucru excepțional s-a petrecut în ultimele 24 de ore în județul Satu Mare. Prefectura a anunțat că în ultima zi au fost vindecați...

PSD: “Klaus Iohannis nu se poate spăla pe mâini de rezultatele guvernului său”. Acuzaţii grave la adresa Guvernului Orban

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, îi reproşează preşedintelui Klaus Iohannis că “nu se poate spăla pe mâini de rezultatele guvernului său, de...

Informarea președintelui privind Starea de Urgență. Ce măsuri sunt propuse pentru îmbunătățirea capacității de răspuns

Președintele Klaus Iohannis a transmis joi Parlamentului o informare care se întinde pe 58 de pagini, privind acțiunile luate în timpul celor 2 luni...