More


  - Advertisement -

  Simona_deac_pop

  Reprezentativa feminină de spadă a României a participat în week-end la prima etapă a Cupei Mondiale, ediţia 2014, la Doha, în Qatar. Echipa a fost formată din Ana Maria Brânză, Maria Udrea, Raluca Sbârcia şi sătmăreanca de la Steaua, Simona Pop, antrenor Valentin Zidaru. Fetele noastre au reuşit să se impună duminică la proba pe echipe, întâlnind adversare de calibru, în faţa cărora s-au impus la limită.

  „A fost un concurs cu de toate, o adevărată nebunie. Ne-am impus greu, la limită, dar aşa victoriile sunt şi mai importante. Nu pot să spun că am avut dueluri uşoare. După părerea mea, cu Estonia a fost cel mai dificil. E bine că ne-am luat revanşa în faţa reprezentantelor Estoniei. De altfel cu Estonia, SUA şi în finală cu China am ajuns de fiecare dată la minutul de aur, Ana Maria Brânză fiind în formă maximă şi reuşind asalturile câştigătoare“, a spus la întoarcerea în ţară Simona Pop.

  La startul concursului, nici Simona nici celelalte fete nu se aşteptau să câştige etapa din Doha. „Ne-am făcut calcule pentru a intra cu echipa în primele opt. La final, când am urcat pe podium şi am primit medaliile de aur nu ne-a venit să credem, a fost ceva de nedescris, o bucurie şi o nedumerire totodată. Mai ales că la individual nu prea am rupt gura târgului. Ca şi obiectiv, ne dorim calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio“, a completat spadasina sătmăreană.

  Peste nici două săptămâni, la Budapesta se desfăşoară un concurs de Grand Prix la individual. Acolo va fi prezentă şi Simona Pop, dar şi Amalia Tătăran de la CS Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare