More


  Momentul bilanţului pentru CS Samuraiul

  - Advertisement -

  karate

  Anul 2013 a fost un an plin de urcuşuri şi coborâşuri, atit pe plan financiar cit si pe planul rezultatelor, în ceea ce îi priveşte pe sportivii de la CS Samuraiul, care au avut parte de cantonamente, competitii nationale si internationale si examene de centuri sau stagii nationale. În cele ce urmează vom prezenta o retrospectivă a anului care tocmai s-a încheiat referitoare la prestaţiile sportivilor de la clubul sătmărean.

  Februarie – Campionatul National Scolar din Oradea: 20 de medalii la proba kumite. Aici devine dubla medaliata echipa de kumite formata din Kalocsai Zoltan, Burya Patrick, Vida Armin, obtinind medalii de aur atit la individual cit si la echipe.
  Martie – preşedintele-antrenor Robert Magos primeşte o diplomă de merit pentru activitatea sportivă (30 de ani de karate), fiind premiat de Gabor Kereskenyi.
  Aprilie – echipa participa la o competitie de karate la Mateszalka-Ungaria.
  Mai – a avut o semnificaţie deosebită pentru karateka de la Samuraiul – un examen mult aşteptat (de un an) şi destul de greu. Un examen de grad organizat o dată într-un an şi ţinut pentru toate categoriile de centuri. Au luat parte 120 de karateka de la toate secţiile de karate din cadrul CS Samuraiul.
  Iunie – participare la o competiţie de karate la Oradea.
  Iulie – Samuraiul a avut oaspeţi de seamă şi anume pe proaspătul ales preşedinte FRK (Federatia Romana de Karate), Lucian Băroiu şi pe Boca Florin, membru în Comitetul Director. Proiectul noului preşedinte FRK – unificarea federatiilor de karate din România şi organizarea unei competiţii de mare anvergură la Satu Mare.
  August – o parte din echipa Samuraiului a intrat în vacanţă de vară iar alţii s-au antrenat cu program redus. A avut loc un stagiu de pregătire la malul Mării Negre.
  Septembrie – Reîncep antrenamentele pentru toate secţiile de karate din cadrul CS Samuraiul şi totodată se înscriu noi elevi.
  Octombrie – Participarea la o competiţie de karate în localitatea Salonta (Kuranakai Cup) o competiţie organizată în memoria unui mare sportiv – karateka Sandor. La acest eveniment au reuşit să obţină 10 medalii.
  Noiembrie – Invitaţie din partea Shotokan Karate Internaţional România de a participa la un stagiu de karate condus de catre unul dintre cei mai mari maeştri ai momentului şi anume Shihan N.Murakami 7 DAN SKI din Japonia. Cei 7 sportivi de la Samuraiul prezenti la antrenamentele ţinute de maestrul japonez ramin cu o experienţă deosebită văzându-l pe Shihan Murakami mişcându-se şi executând tehnicile de karate cu o maiestrie demnă de invidiat.
  Decembrie – o luna plina de evenimente la sfirsitul anului 2013 deoarece cei doi karateka cu sho dan de la club ( Kalocsai, Burya) participa la Cupa AVAS din localitatea Miskolcz – Ungaria obţinând locuri fruntaşe la proba kumite. S-a organizat a IV-a ediţie a Cupei “Santa Claus” la Satu Mare , competiţie care are mare succes în rândul sportivilor de la Samuraiul şi a părinţilor. Anul 2013 se încheie cu un moment deosebit în familia “Samurailor” şi anume premierea sportivilor cu rezultate bune pe anul 2013, dar şi a celor doi sportivi “veterani” Kalocsai Zoltan şi Burya Patrick care au împlinit anul acesta10 ani de activitate sportivă la clubul Samuraiul Satu Mare.

  Una peste alta putem spune că a fost un an al încercării din toate punctele de vedere. Dar împreuna cu sprijinul părinţilor a deputatului Kereskenyi Gabor, a consilierului Ioan Viman, a lui Roca Ioan – primar Botiz, Lengyel Stefan – primar Lazuri, a DJST-ului, a dr.Kovacs Otto şi a mai multor firme au reuşit să obţină rezultate remarcabile în anul 2013.
  Daniel Chiorean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare