Mai bine de o cincime din suprafaţa totală a localităţii Păuleşti este revendicată de un anume cetăţean Demian. Pretinzând că este succesorul bunicului său, acesta revendică peste 150 de hectare de intravilan din cele 560 pe care se întinde întreaga localitate. Un grup de cetăţeni din localitate au solicitat ajutorul pentru a împiedica punerea în aplicare a acestei cereri în cadrul audienţelor de ieri de la Prefectură.
Instanţa va decide
Un grup de cetăţeni din localitatea Păuleşti a solicitat ieri ajutorul Prefecturii Satu Mare pentru a împiedica punerea în aplicare a unei cereri de revendicare a 150 de hectare intravilan şi extravilan de pe raza localităţii Păuleşti. Ei au afirmat că cererea a fost depusă de un anume Demian, domicilat în judeţul Arad. Din spusele cetăţenilor, acesta şi-a făcut toată documentaţia în judeţul Arad şi îşi fondează cererea pe faptul că bunicul său ar fi deţinut suprafaţa de teren solicitată. “Din cercetările făcute de noi, domnul Demian nu ar fi îndreptăţit să solicite mai mult de 50 de hectare. Şi nici acestea nu sunt toate în localitatea Păuleşti ci şi din alte zone. Pe suprafaţa solicitată de acesta în prezent se află construite peste 110 case, iar pentru teren, cetăţenii au titlu de proprietate. Se vorbeşte deja despre faptul că cei care au case pe terenul solicitat vor fi evacuaţi iar casele vor fi vândute la licitaţie”, au spus cetăţenii din Păuleşti. Aceştia au mai precizat că, în urma unor cercetări mai amănunţite, au descoperit faptul că bunicul lui Demian, un anume Ilie Carol Barbu, ar fi ipotecat toată averea sa în favoarea statului.
Reprezentanţii Prefecturii au precizat că ştiu despre solicitarea făcută de Demian, că s-au purtat discuţii cu acesta şi că lucrurile în ceea ce priveşte revendicarea lui Demian vor fi tranşate în instanţă.
Au reapărut problemele cu păşunile
O altă problemă intens discutată la audienţele de ieri au vizat păşunile din judeţ. Astfel, soţii Gozner, din Tăşnad, care au o fermă de vaci în localitatea Ady Endre, s-au plâns de faptul că Primăria Căuaş nu le permite păşunarea animalelor pe păşunea satului. După o discuţie avută de prefectul Eugeniu Avram cu primarul comunei Căuaş, cei doi soţi au fost chemaţi la sediul Primăriei Căuaş pentru a lămuri situaţia.
De asemenea, şi reprezentanţii Asociaţiei Crescătorilor de Animale din satul Ghirişa s-au plâns de faptul că reprezentanţii Primăriei Beltiug refuză să le dea în administrare păşunea satului. Consilierul Cosmin Dorle a avut o discuţie telefonică cu secretarul comunei care a precizat că acest lucru nu s-a realizat deoarece nu a trecut de votul consilierilor locali. Prefectul Avram a decis constituirea unei comisii care să se deplaseze la faţa locului pentru a constata realitatea.
Florin Dura