More

    Turneu internaţional de şah în memoria lui Iuliu Szabo

    5

    CS Voinţa, alături de Consiliul Judeţean şi Primăria Satu Mare, organizează în perioada 22-26 august deja tradiţionalul “Memorial Iuliu Szabo“ la şah.
    Competiţia va fi un open internaţional, în sistem elveţian pe durata a şapte runde. Locaţia este Casa Schwab de pe strada Vasile Lucaciu. Arbitrii acestui turneu sunt I.A. Ciprian Muntean, Zoltan Pall şi Claudiu Govor, iar directorul de turneu bunul prieten al celui care a fost Iuliu Szabo, Wilhelm Muller.
    Despre Iuliu Szabo putem spune că a fost unul dintre cei mai buni şahişti nu doar din Satu Mare ci şi din ţară, cu numeroase rezultate excelente pe plan naţional şi internaţional.
    Tocmai de aceea, la acest memorial vor sosi la Satu Mare iubitori ai sportului minţii nu doar din România, ci şi din străinătate. În plus, numeroşi sponsori au dorit să contribuie pentru ca această competiţie să se desfăşoare.
    Printre participanţi se vor număra Mari Maeştri, Maeştri Internaţionali, Maeştri FIDE din Serbia, Slovacia, Germania, Ungaria şi bineînţeles România (Deva, Alba Iulia, Baia Mare, Arad, Oradea, Cluj Napoca, oraşe cu care Satu Mare a avut şi are relaţii tradiţionale).
    Din Satu Mare, cei mai reprezentativi participanţi care vor evolua sunt Attila Szabo, Sorin Levay, Radu Doroş sau Iuliu Follert.
    Festivitatea de deschidere va avea loc pe 22 august, de la ora 15.30, iar prima rundă va începe la ora 16.00.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE