More

    ACL vrea să strângă 35.000 de semnături pentru Klaus Iohannis

    acl

    Co-preşedinţii Alianţei Creştin Liberale (ACL), Petre Mureşan şi Romeo Nicoară, alături de deputatul PDL Andreea Paul, au susţinut ieri o conferinţă de presă la sediul Organizaţiei Judeţene Satu Mare a Partidului Democrat Liberal. Deşi este cunoscut drept un om serios şi ancorat în realitate, co-preşedintele Alianţei Creştin-Liberale Satu Mare, Petre Mureşan, a reuşit să avanseze ieri o serie de ţinte destul de improbabile pentru alianţa pe care o reprezintă.

    Concret, Petre Mureşan a precizat că ACL vrea să strângă nu mai puţin de 35.000 de semnături în judeţ pentru Klaus Iohannis, în condiţiile în care în ultimele zile doar 80 de membri s-au înscris în formaţiunea politică. Deşi susţine că aceşti noi membri s-au înscris din momentul în care a fost anunţată candidatura lui Klaus Iohannis, respectiv de luni, 11 august, pe adeziuni este stipulată data de 8 august, 9 august sau 10 august, nicidecum 11 sau 12 august. “De la anunţarea candidaturii lui Klaus Iohannis am primit 80 de noi membrii doar în Organizaţia Locală (a ACL, n.red.) Satu Mare. Aseară le-am înmânat carnetele”, a declarat Petre Mureşan.

    Co-preşedintele ACL, Romeo Nicoară, si-a dat seama că au o sarcină puţin cam grea pentru alianţa care o reprezintă, declarând răspicat că: “Desigur, cele 35.000 de semnături pe care le vom strânge până la începutul lunii septembrie sunt o sarcină dificilă”. Ca şi o simplă comparaţie, este demn de menţionat faptul că Organizaţia Judeţeană Satu Mare a Partidului Social Democrat a adus în ultimul an peste o mie de noi membri în cadrul formaţiunii, carnetele fiind înmânate chiar de către preşedintele naţional al PSD, Victor Ponta.

    Totodată, Romeo Nicoară vrea cabinet parlamentar la Satu Mare. Asta deși actualul lider liberal a fost ales în 2012 deputat de cetățenii municipiului București sub sigla PP-DD. Legea prevede că parlamentarii pot să își organizeze, ca regulă, birourile în circumscripțiile în care au fost aleși, exprimarea ambiguă ducând și la discuții în plenul Camerei Deputaților. Potrivit statutului deputaților și senatorilor, parlamentarii pot organiza, separat sau prin asociere, birouri parlamentare, ca regulă, în circumscripţiile electorale în care au fost aleşi. Exprimarea ușor ambiguă face ca de data aceasta bucureștenii să își vadă parlamentarul mult mai rar. Intenția de deschidere a unui cabinet vine chiar înainte de campania electorală.
    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE