More

  Liga a II-a / Serie cu 11 echipe pentru FC Olimpia

  Retragerea Coronei din Liga a 2-a, dar şi mutarea echipei FC Clinceni la Piteşti au fost elementele de bază pe care s-a stabilit sistemul competiţional al noului sezon competiţional al eşalonului secund.

  Deşi înainte de şedinţa de ieri a Comitetului Executiv au fost ample dezbateri privind situaţia fostei echipe ilfovene, în sensul că prin mutarea la Piteşti, ar trebui să fie dusă în seria a doua, iată că anunţul oficial din partea FRF a adus o surpriză: FC Clinceni s-a transformat în ACS Academica Argeş Piteşti, dar va juca în seria I.
  În aceste condiţii, ne aşteptăm la reacţii vehemente din partea principalelor contracandidate, care au fost nemulţumite încă de prima dată când apăruse acest zvon. Mai ales că CS Mioveni şi Academica joacă pe acelaşi teren, dar în serii diferite.
  Olimpia va evolua în seria a II-a, în care se află 11 echipe şi nu 12 ca şi în prima. O serie care se anunţă deloc uşoară, mai ales că obiectivul grupării sătmărene este locul 1-4. Iată componenţa seriilor:
  SERIA I: AFC Săgeata Năvodari, AFC Unirea 04 Slobozia, Academica Argeş, ACS Berceni, ASC Bacău, CF Brăila, Gloria Buzău, FC Farul Constanţa, ACS Rapid CFR Suceava, FCM Dorohoi, FC Voluntari, CS Baloteşti
  SERIA A II-A: ACS Poli Timişoara, CSM Râmnicu Vâlcea, CS Metalul Reşiţa, ACS FC Olt Slatina, CS FC Olimpia 2010 Satu Mare, CS Mioveni, CS FC Bihor Oradea, CS Unirea Târlungeni, CS FC Caransebeş, CS Şoimii Pâncota, AFC Fortuna Poiana Câmpina.
  În ceea ce priveşte sistemul competiţional al Ligii 2, aşa cum Liga2.ro a anunţat, se va juca într-un sistem cu sezon regulat, urmat de play-off şi play-out, în care se va intra cu toate punctele acumulate până atunci. Iată şi structura, dar şi sistemul de promovare-retrogradare.
  Liga a 2-a: formată din 23 de echipe (seria I – 12 echipe; seria a 2-a – 11 echipe)
  • Faza I: Sistem campionat fiecare cu fiecare, tur – retur.
  • Faza a II-a: Sistem playoff (primele 6 echipe din clasament joacă între ele tur – retur, 10 meciuri) şi playout (echipele clasate pe locurile 7 – 12 joacă între ele tur – retur 10 meciuri). Echipele intră în playoff şi playout cu toate punctele acumulate în faza I.
  Promovează în Liga I echipele clasate pe locurile 1 în playoff din fiecare serie (în total 2 echipe).
  Retrogradează în Liga a 3-a echipele clasate pe locurile 11 şi 12 din seria I, locul 11 din seria a 2-a, plus o echipă de pe locul 10, după disputarea unui joc de baraj într-o singură manşă, pe teren neutru.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE