More


  Careianca Paula Oneț, laureată la Festivalul „AegeanDocs” 2014

  - Advertisement -

  onet

  Paula Oneț, originară din Carei, a câștigat premiul pentru cel mai bun film documentar social (Best Social Documentary) la Festivalul „AegeanDocs” 2014 din Grecia, acesta fiind unul dintre cele mai importante festivaluri de filme documentare din Europa. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 20-28 septembrie, în Grecia. Paula Oneț a fost singura reprezentantă a României la acest prestigios festival. Inițial, pentru festivalul din acest an, au fost propuse nu mai puțin de 347 de filme, creații ai unor regizori din 27 de țări ale lumii. În cele din urmă au fost selectate 54 de pelicule, printre care s-a aflat și cea a Paulei Oneț, „După fel și chip” (As you like it).

  Juriul festivalului a acordat patru premii, în cadrul a patru categorii („Best History Documentary”, „Best Political Documentary”, „Best Social Documentary” și „Special Award for Young Filmmaker”), distincții pentru care au concurat cele 54 de filme documentare selectate de organizatori.

  Paula Oneț nu se află la primul succes din cariera ei de regizor. Filmul „După fel și chip” a fost prezentat și în cadrul Secțiunii „Short Film Corner” a Festivalului de Film de la Cannes din 2013, a fost premiat în cadrul Galei UCIN de la Timișoara dar și la prestigiosul Festival de film de la Karlovy Vary, în vara anului trecut (iunie 2013). De asemenea, anul trecut, filmul Paulei Oneț a fost ales ca fiind „Cel mai bun film de scurt metraj” în cadrul Galei Uniunii Cineaștilor din România. Totodată, pelicula careiencei a obținut premiul pentru „Cel mai bun film românesc” la „Timishort Film Festival” 2013, și a intrat și în selecția oficială a unor festivaluri internaționale de film. În prezent, Paula Oneț studiază în Valencia, unde își va lua masterul în „Multimedia și Arte Vizuale”.
  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img