Performanţă răsplătită de DJST picture-037

Într-o atmosferă de sărbătoare, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi-a premiat ieri performerii anului 2014. Ca şi în fiecare an au fost întocmite două clasamente, unul rezervat sporturilor olimpice, iar celălalt celor neolimpice.

Au fost prezenţi preşedinţi de cluburi, antrenori şi sportivi, care au ţinut să fie părtaşi la acest eveniment. A luat cuvântul directorul Virgil Dragoş, iar mai apoi, Raul Băbţan, directorul de cancelarie al prefectului, a felicitat sportivii pentru rezultatele excelente. Înainte să se treacă la premierea propriu-zisă, antrenorul de lupte Tudor Barbul a primit din partea DJST o plachetă pentru merite deosebite, primind laude şi aplauze minute în şir.

După cum ştim deja la probe olimpice, conform sistemului de atribuire a punctelor în raport cu rezultatele sportive al Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, judoka Lorand Samel de la CS Unio-CSM a fost desemnat primul sportiv al anului. Conform listei, Samel a adunat 56 de puncte, cu medalie de argint la seniori ne-waza şi bronz la Campionatele Balcanice, Cupa Europei, Campionat Naţional seniori şi Campionat Naţional Open.

Podiumul a fost completat de un alt judoka, de la CSM, Marian Halas care a acumulat 38 de puncte, cu o jumătate de punct mai mult decât ocupantul locului trei, luptătorul de la CS Satu Mare-Cetate Ardud, vice-campionul european de cadeţi Lenard Berei. În top 10, nu mai puţin de şase sportivi sunt judokani.
Clasamentul pe sporturi olimpice se prezintă astfel:

1.Lorand Samel (judo-CS Unio CSM) 56 puncte
2.Marian Halas (judo-CSM) 38p
3.Lenard Berei (lupte-CS Satu Mare-Cetate Ardud) 37,5p
4.Cristian Bodârlău (judo-CSM-Dinamo) 31,25 p
5.Benjamin Bodo (floretă-CS Satu Mare) 26,5 p
6.Dora Kovacs (judo-CS Unio) 22,5p
7.Bogdan Dascălu (floretă-CS Satu Mare) 21,66p
8.Remus Lazea (judo-CSM Satu Mare-Dinamo) 15,25p
9-10.Andrei Radu (spadă-CSM Satu Mare) şi Cristian Şereş (judo-CS Unio-CSM) ambii 15p.
Aici au mai fost premiaţi Eduard Nicolaescu – judo (CSM Satu Mare, antrenori Vasile Fuşle şi Marian Halas), Sebastian Flucuş – floretă (CS Satu Mare, antrenori Attila File şi Eva Lengyel) şi Alexandra Lazin – floretă (CS Satu Mare, antrenor Arnold Izsaki).

Primul şi cel mai medaliat sportiv la neolimpice a fost careianul Attila Bartincki de la Karate Do BFKS Carei, care a cucerit un aur, un argint şi şase medalii de bronz la Naţionalele individuale de juniori, a cucerit două titluri de vicecampion mondial şi european, plus două medalii de bronz la Europenele de juniori, respectiv un bronz la Mondialele de juniori. Este pentru al patrulea an consecutiv când Attila Bartincki este desemnat sportivul anului la probe neolimpice. Tot aici, pe doi s-a clasat sportivul CSM-ului, Răzvan Ţinca, cu 78,33 puncte, podiumul fiind completat de karateka de la CSM, Igor Bălăcescu, cu 64,17 puncte.

Topul la “neolimpice“ se prezintă astfel:
1.Attila Bartincki (karate-Karate Do BFKS Carei) 115,833 puncte
2.Răzvan Ţinca (karate-CSM Satu Mare) 78,33p
3.Igor Bălăcescu (karate-CSM Satu Mare) – 64,166p
4.Florin Mihali (karate-CSM Satu Mare) 54,166p
5-6.Mate Bacs (karate-Karate Do BFKS Carei) şi Zoltan Kalocsai (karate-CS Samuraiul) 41,333p
7.Patrick Burya (karate-CS Samuraiul) 34,83p
8.Arnold Anzik (karate-CS Samuraiul) 30p
9.Amalia Abriham (karate-Karate Do BFKS Carei) 29,5p
10.Nicolae Kovacs (karate – CSM Satu Mare) 26,666p.

Au mai fost premiaţi la neolimpice Maria Bilan – radioamatorism (Sky Lark Medieşu Aurit, antrenori Szabolcs Olah şi Iosif Cuibuş) şi Marcel Olah – radioamatorism (Sky Lark Medieşu Aurit, antrenori Szabolcs Olah şi Iosif Cuibuş).

Sportivii de la toate ramurile au fost recompensaţi cu premii, diplome, iar la final s-a făcut poza de grup. După care s-a servit din bucatele alese, iar cei prezenţi au depănat amintiri de la competiţiile din anul 2014 şi s-au felicitat pentru performanţele realizate.

Cristian Stan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts